НОВИНИ

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

РУБРИКАТОР

У Синельниківській виправній колонії № 94 на Дніпропетровщині порушуються права ув’язнених на медичне забезпечення

01.03.2019

В рамках реалізації національного превентивного механізму регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Дніпропетровській області спільно з представниками громадськості здійснено візит до Державної установи «Синельниківська виправна колонія № 94».

Учасники візиту безперешкодно спілкувалися із засудженими, оглянули житлові, виробничі та інші приміщення, а також ознайомилися із документацією установи.

Під час проведення особистих зустрічей із засудженими та ув’язненими скарги чи заяви на жорстоке поводження та неналежне ставлення до них з боку персоналу установи не надходили.

Монітори відзначили, що адміністрацією колонії проведена певна робота щодо створення та покращення умов тримання засуджених. Зокрема, проводяться  ремонтні  роботи в відділеннях, в кімнатах для побачень, дільниці карантину, в штрафних приміщеннях установи. Проте мають місце порушення вимог національного законодавства та недотримання міжнародних рекомендацій щодо поводження із в’язнями.

В установі практично не працює медична частина. Вона не укомплектована лікарями та медичним персоналом. Тривалий час не працює апарат для флюорографії. Не ведеться облік пацієнтів, які повинні перебувати на диспансерних обліках. Порушуються вимоги щодо забезпечення пацієнтів антиретровірусною терапією.

Окрім того, в установі не забезпечено мінімальної приватності індивідуальних спальних місць ув’язнених.

Частина приміщень  виробничої зони, де працюють засуджені, не опалювалась, територія засмічена. Не забезпечено достатнього рівня природного та штучного освітлення в виробничих  приміщеннях.

За результатом моніторингового візиту до Міністерства юстиції України буде спрямований відповідний звіт із зазначенням виявлених порушень прав в’язнів та наданням практичних рекомендацій щодо їх усунення.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"