НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

У судах з’являться судді-речники та їхні помічники — концепція

15.05.2023

У Раді суддів вирішили переглянути напрями розвитку комунікації із суспільством та ЗМІ. Зокрема, переробити сайт судової влади та запровадити нові посади в апараті судів з більшими зарплатами. Про це йдеться у проекті Концепції розвитку комунікаційної політики судової влади, схваленому рішенням РСУ №18.«Той документ, який вам усім розіслано з певними слайдами, це лише «широкі мазки» того, як би могла працювати комунікаційна політика судової гілки влади. Пропоную схвалити проект цієї концепції, надіслати його в апеляційні суди, щоб вони обговорили та висловили свої пропозиції, а ми отримати зворотну відповідь», — зазначив голова Ради суддів Богдан Моніч, представляючи проект документу.

З його змісту можна дійти висновку, що в РСУ є певне незадоволення тим, як сьогодні функціонує портал «Судова влада України», який у 2017 році було передано під управління Вищої ради правосуддя. Тому й виникло бажання, як зазначено в проекті, переосмислити роботу з комунікації в судовій гілці влади.

Так, проектом концепції пропонується функції прес-служб у судах передати судді-речнику та його помічникові. «З урахуванням того, що заробітна плата помічників суддів є вищою, ніж у

прес-секретарів, судова гілка влади матиме можливість приваблювати більш кваліфікованих кадрів для виконання завдань з комунікації», пояснюється у проекті.

Також передбачається утворення «судових інфо-медіа центрів» — як на регіональному, так і на центральному рівнях. При чому головний СІМЦ працюватиме під егідою РСУ, а не ВРП. Основну ж комунікацію стосовно щоденної роботи судів покладатиметься на конкретні судові установи які розглядають справи.

Єдиний веб-портал судової гілки влади передбачається зберегти, але модернізувати таким чином, аби, зокрема, на ньому вмістилися банери усіх установ системи правосуддя та судів і по 5 актуальних (резонансних) новин/ подій від кожної установи/ інституції.

Про які саме установи йдеться, можна зрозуміти із переліку осіб, яких пропонується включити до складу робочої групи з доопрацювання концепції: Вища рада правосуддя, Вища кваліфікаційна комісія суддів, Верховний та Вищий антикорупційний суди, Державна судова адміністрація, Служба судової охорони та Національна школа суддів.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"