НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

У Рівненському міському суді порушуються права людини

05.06.2018

Під час моніторингового візиту до Рівненського міського суду Рівненської області працівник Секретаріату Уповноваженого звернув увагу на те, що в конвойному приміщені суду замість камер для утримання підсудних встановлено металеві бокси. Площа боксів не відповідає вимогам державних будівельних норм України.

Крім того, рівень освітлення в камерах значно менше встановлених норм та відсутня вентиляція, що унеможливлює циркуляцію свіжого повітря у камерах.

Працівник Секретаріату Уповноваженого з’ясував, що в камерах (боксах),  суміжних приміщеннях для підсудних (засуджених) та конвою відсутня питна вода. Тому підсудні змушені пити з крану умивальника, розташованого у санвузлі.

У двох залах для розгляду кримінальних справ до цього часу не здійснено заміну металевих загороджувальних ґрат на кабіну із спеціального захисного скла.  За словами моніторів, це не відповідає міжнародним стандартам.

Також у приміщені суду відсутні окремі зали для проведення судових засідань у цивільних та адміністративних справах. Це призводить до того, що судові засідання проводяться в кабінетах суддів.

Зауваження моніторів також стосувалися того, Рівненському міському суді немає окремого приміщення для конфіденційного спілкування підсудних з адвокатами. Конвойне приміщення не обладнане системою відеоспостереження за поведінкою підсудних, а маршрути конвоювання підсудних осіб у приміщені суду не ізольовані від сторонніх осіб.

За результатами даного візиту до Державної судової адміністрації України буде направлено звіт з рекомендаціями щодо усунення виявлених порушень.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"