НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

У приймальнику-розподільнику для дітей ГУ НП в місті Києві виявлені порушення

23.02.2019

Працівники Департаменту реалізації національного превентивного механізму Олександр Малий та Олена Темченко разом із представником громадськості Віктором Чупровим здійснили моніторинговий візит до приймальника-розподільника для дітей Головного управління Національної поліції в місті Києві.

На час візиту в установі на підставі рішення суду перебував один неповнолітній з Молдови. Він має статус дитини, яка залишила державу постійного проживання та відповідно до міжнародних договорів підлягає поверненню. Наразі готуються відповідні документи.

Під час особистого спілкування дитина не висловлювала нарікань на неналежне поводження з ним із боку персоналу, якість харчуванням та умови перебування в установі. Хлопчик хоче якнайшвидшого повернення додому.

Незважаючи на відсутність скарг, у ході візиту встановлені окремі порушення щодо умов тримання дітей.

Так, спальні приміщення не обладнані санітарними вузлами та вентиляцією, в них немає кнопок виклику персоналу. Діти вночі мають стукати у двері, щоб черговий дозволив сходити до туалетної кімнати або попити води.

У розташованому на першому поверсі спальному приміщенні для дівчаток відсутні штори.

На дверях санітарних вузлів для дівчаток і для хлопчиків установи відсутні таблички, які б дозволили ідентифікувати призначення цих приміщень. До того ж кабінки санітарних вузлів не мають дверцят, що не дає можливості  усамітнитись.

На цей час в установі відсутній психолог, бо перебуває у декретній відпустці. Хоча його послуги необхідні дітям, які перебувають у приймальнику-розподільнику.

Монітори також зазначили, що потребує покращення організація індивідуальної профілактичної та виховної роботи з дітьми.

Звіт за результатами візиту буде надісланий до приймальника-розподільника для дітей та Головного управління Національної поліції в місті Києві.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"