НОВИНИ

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

РУБРИКАТОР

У Полтавському районному відділі поліції ГУНП в Полтавській області не забезпечується дотримання прав затриманих

01.03.2019

Моніторингова група у складі регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Полтавській області Юрія Чернушенка, регіонального координатора взаємодії з громадськістю у Полтавській області Віри Яковенко та представників громадськості Наталії Дубинської та Євгенії Мостепатюк було здійснено візит до Полтавського районного відділу поліції ГУНП в Полтавській області.

Приміщення відділу поліції облаштоване пандусом для доступу маломобільних груп, забезпечено безперешкодний доступ до вестибюлю та інформаційних стендів, книга скарг та пропозицій знаходиться у доступному місті. У відділенні є кімната для прийому громадян.

Під час візиту представникам моніторингової групи було надано необхідні документи, забезпечено доступ до всіх приміщень поліцейського відділу.

Моніторинговою групою виявлено, що на службових кабінетах відсутні таблички із зазначенням посад та прізвищ працівників, які в них працюють. У відділі поліції немає спеціально обладнаної кімнати для проведення слідчих дій. Крім того, відсутня службова особа, відповідальна за перебування затриманих. Не врегульовано внутрішнім наказом керівництва відділу надання домедичної допомоги утримуваним, що створює ризики порушення прав людей на охорону здоров’я.

У журналах обліків виявлені недоліки. Зокрема, у відповідних графах не фіксуються усі дії, що проводяться із залученням затриманого, у тому числі час їх початку та закінчення, а також посадових осіб, які проводили такі дії або були присутні при проведенні таких дій.

У кімнатах відділення, де відбувається спілкування з запрошеними, затриманими чи доставленими особами, немає аптечки, води та одноразового посуду. Взагалі у відділі поліції в наявності лише одна аптечка з медикаментами, термін придатності яких завершився.

На інформаційних дошках недостатньо інформації щодо представників Уповноваженого з прав людини в регіоні та громадських організацій, які надають правову допомогу.

Таким чином, працівниками відділу поліції не забезпечується дотримання прав затриманих.

За результатами візиту готується звіт, який разом з листом реагування буде направлений до Головного управління Національної поліції у Полтавській області.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"