НОВИНИ

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

РУБРИКАТОР

У поліції міста Фастова на Київщині виявлені порушення прав громадян на свободу та особисту недоторканість

28.03.2019

Співробітники Департаменту реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини разом з громадськими моніторами Оленою Бордюковою та Наталією Дерев’янко здійснили візит до Фастівського відділення поліції Васильківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області.

Під час візиту виявлений громадянин із тілесними ушкодженнями у вигляді гематом, саден грудної клітки, правого та лівого плеча і передпліч, лівої щоки та ніг, які, з його слів, він отримав від працівників поліції під час його затримання. Це може свідчити про застосування фізичної сили працівниками поліції відносно вказаної особи.

Окрім цього, встановлені порушення права громадян на свободу та особисту недоторканість. Зокрема, протоколи про затримання осіб за підозрою у вчиненні злочинів не складалися, затримані особи близько доби трималися в різних службових приміщеннях відділення поліції. При цьому, питною водою та харчуванням забезпечені не були.

Також мають місце порушення права на захист затриманих осіб. Про їх затримання регіональний центр з надання безоплатної правової допомоги після затримання не повідомлявся, як наслідок адвокати до поліції не прибували.

Через відсутність спеціальної кімнати неможливе проведення конфіденційних побачень затриманих осіб із захисниками.

У відділенні поліції відсутня також кімната для проведення слідчих дій, тому процесуальні дії із затриманими проводяться в службових кабінетах працівників поліції.

На час візиту на дверях окремих службових кабінетів органу поліції були відсутні номери та таблички із зазначенням посад і прізвищ працівників, які в них працюють. Тому, у разі потреби, неможливо буде встановити, у яких саме службових приміщеннях перебували затримані чи доставлені особи, які скаржаться на неналежне з ними поводження з боку працівників поліції.

Звіт за результатами візиту буде надіслано до Міністерства внутрішніх справ України.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"