НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

У Миколаєві припинили діяльність організованої групи наркодилерів, до якої входив патрульний

22.01.2020

Оперативники внутрішньої безпеки НПУ встановили діяльність злочинного угрупування, яке займалося виготовленням та збутом наркотиків на території Миколаєва. Причетним до кримінального бізнесу виявився співробітник патрульної поліції області. Його, організатора наркогрупи та ще двох дилерів затримано під час спільної спецоперації кількох правоохоронних відомств

Працівники Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ одержали оперативну інформацію щодо групи осіб, учасники якої налагодили виготовлення та мережу збуту психотропної речовини – амфетамін – на території міста Миколаїв. До складу групи входив співробітник Управління патрульної поліції області (УПП).

Встановлено, що злочинне угрупування організував 35-річний раніше не судимий місцевий мешканець, який безпосередньо займався виготовленням психотропної речовини, використовуючи у якості лабораторії гаражне приміщення свого брата. До кримінальної справи чоловік залучив двох 27-річних жителів Миколаєва та 33-річного старшого сержанта поліції.

Поліцейський на службі в правоохоронних органах з 2012 року, раніше перебував на посаді помічника чергового, згодом перейшов до лав УПП. Виявилось, що співробітник поліції бере амфетамін у організатора групи для власного вжитку, для збуту (за ціною 500 гривень за грам) серед близького оточення та займається прикриттям злочинної діяльності своїх спільників.

Задокументовано факти виготовлення психотропної речовини учасниками групи, безпосереднього збуту наркотовару та незаконного поводження зі зброєю. Отримано ухвали суду на проведення санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів угрупування та за адресою розміщення гаражного боксу.

Під час спільної спецоперації, за підтримки бійців відділу швидкого реагування ДВБ НПУ, оперативники внутрішньої безпеки НПУ, СБУ, слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві, під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали наркодилерів, в тому числі – патрульного поліції.

Правоохоронці виявили і вилучили 200 грамів амфетаміну, кілограм марихуани, прекурсори для виготовлення наркотиків, 5 пістолетів з ознаками переробки під вогнепальну зброю, набої до них, 3 гранати Ф-1 з запалами, обріз двоствольної мисливської рушниці.

Готується оголошення про підозру зловмисникам за ч.3 ст.307 із застосуванням ст.28 (Вчинення злочину організованою групою) КК України КК України. На теперішній час вони затримані в порядку ст.208 КПК України.

За збут психотропної речовини наркоділкам загрожує позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"