НОВИНИ

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

11.03.2024

РУБРИКАТОР

У Миколаєві полковник поліції “продавав” дозволи на зброю. Кошти вимагав з підлеглих

19.09.2017

Правоохоронці викрили підполковника з Миколаєва, який влаштував незаконний “бізнес”, продаючи дозволи на користування зброєю. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції.

Згідно з повідомленням, підполковника викрили на вимаганні з підлеглих коштів, які поліцейські повинні були вимагати з охочих отримати дозвіл на зброю.

«У січні 2017 року до Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України звернулися окремі працівники дозвільної системи Управління превентивної діяльності Головного управління поліції Миколаївської області. Поліцейські повідомили, що начальник дозвільної змушує їх виставляти «прейскурант» для власників зброї, які хочуть оформити дозвільні документи на неї або продовжити термін діючих. Сума залежала від виду зброї, найдорожче доводилося платити за первинне одержання дозволу на травматичну або нарізну зброю – 2 тисячі гривень. Ці гроші інспектори дозвільної обласної поліції передавали своєму шефу, який стверджував, що віддає їх «вище», – розповіли в поліції.

40-річного підполковника поліції затримали після одержання ним чергової суми неправомірної вигоди – 10,5 тисяч гривень. Також повідомляється, що у службовому кабінеті та за місцем мешкання посадовця проведено санкціоновані обшуки.

Наразі за матеріалами внутрішньої безпеки поліції слідчі Генеральної прокуратури України розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення затриманому підозри та обрання міри запобіжного заходу. Санкція ч.3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строку від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"