НОВИНИ

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

РУБРИКАТОР

У МВС пояснили, чому затримали брата Саакашвілі

02.09.2017

Співробітники Нацполіції в Києві доставили брата екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі Давида до органів Державної міграційної служби з тим, щоб він покинув територію України, оскільки його дозвіл на проживання було анульовано на підставі того, що раніше його позбавили дозволу на роботу в Україні.

Про це повідомив “Інтерфакс-Україна” директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

“Ми не затримували. Національна поліція Києва забезпечила доставку громадянина Грузії в органи міграційної служби”, – сказав він.

За словами Шевченка, Державна міграційна служба скасувала дозвіл на проживання в Україні Давида Саакашвілі в березні 2017 року на підставі отриманої інформації від Державної служби зайнятості про анулювання дозволу на працевлаштування.

“Ще тоді іноземець був належним чином поінформований про відсутність підстав для проживання в Україні. Але він у встановлений законом термін територію нашої країни не покинув і перебував на території країни незаконно”, – сказав директор департаменту комунікації МВС України.

Крім того, Шевченко зазначив: “Зараз приймається рішення про повернення іноземного громадянина, в принципі, до будь-якої країни, до якої він захоче, а також про накладення адміністративного штрафу”.

В даний час Давид Саакашвілі перебуває в органах міграційної служби, уточнив він.

Шевченко також зазначив, що аналогічні рішення і процедури щодо іноземних громадян здійснюються часто.

У прес-службі Державної міграційної служби України поки відмовляються повідомляти будь-яку інформацію про ситуацію навколо Давида Саакашвілі.

Разом з тим, прес-служба “Руху нових сил” повідомила, що Давид Саакашвілі перебуває у Печерському районному відділі ДМС за адресою: вулиця Суворова, 14/12.

“Його затримали без пред’явлення звинувачень і вивезли у невідомому напрямку. Понад 4 години ми намагалися з’ясувати, де знаходиться затриманий”, – додали в прес-службі.

Раніше в суботу Міхеїл Саакашвілі повідомив, що представники МВС затримали його брата Давида Саакашвілі.

Наразі стало відомо, що  брата екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі Давида відпустили з Печерського райвідділу міграційної служби,  куди його доправили після затримання.

Про це позафракційний нардеп Юрій Дерев’янко заявив біля Печерського райвідділу ДМС в ефірі “Руху нових сил”.

Він зазначив, що директор департаменту міграційної служби, який у суботу не працює і в якому перебуває увесь пакет документів щодо Давида Саакашвілі, була у відділку поліції, куди його доправили.

“На запитання, чи Давид є затриманим, чи він може піти, чи до нього застосовують елементи примусу, , вона (директор департаменту міграційної служби) відповіла “Ні”, після чого Саакашвілі встав і пішов”, – повідомив Дерев’янко.

За його словами, у поліції брату Саакашвілі хотіли вручити “протокол про адмінпорушення, штраф та документ, що він має покинути територію України у певний період”.

“Якщо цього не відбувається, вступає в дію механізм примусового видворення”, – зазначив нардеп.

Також він заявив, що зі слів представників міграційної служби, Давида Саакашвілі доправила до них поліція, а раніше його запрошували відвідати ДМС.

“Документів про те, що вони його запрошували, вони надати не змогли”, – додав депутат.

Він додав, що до Печерського райвідділку поліції було викликано оперативну групу поліції та повідомлено про злочин працівниками правоохоронних органів.

“Суть злочину – у незаконному затриманні”, – заявив Дерев’янко.

Також, за його словами, у понеділок представники Саакашвілі, ймовірно, звернуться до суду.

“Це (затримання) є фактом тиску, агресії і залякування Міхеіла Саакашвілі”, – заявив Дерев’янко.

У свою чергу член партії “Рух нових сил” Давид Сакварелідзе повідомив, що Давид Саакашвілі залишив Печерський райвідділ ДМС, поїхав додому і буде “продовжувати жити і спокійно працювати в Україні”, пише Інтерфакс-Україна.

“Ми запитали: людину затримано чи не затримано? Нам сказали – не затримано. Так чому тоді його силою привезли до відділку? Це називається затримання. Це називається незаконне затримання мовою Кримінального кодексу. Зараз він поїхав … і буде продовжувати жити і спокійно працювати в Україні”, – заявив Сакварелідзе.

Також він повідомив, що протокол про адміністративне затримання Давида Саакашвілі відсутній, а законні підстави перебувати в Україні у Саакашвілі були.

Як відомо, 2 вересня Міхеїл Саакашвілі повідомив, що представники МВС затримали його брата Давида та доправили до  Печерського райвідділу ДМС.

Директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко заявив, що співробітники Нацполіції в Києві доставили брата екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі Давида до органів Державної міграційної служби з тим, щоб він покинув територію України, оскільки його дозвіл на проживання було анульовано на підставі того, що раніше його позбавили дозволу на роботу в Україні.

Джерело

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"