НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

У місті Малин прокурор “кришує” незаконну АЗС

10.04.2019

Заступник керівника Коростишівської місцевої прокуратури, прокурор міста Малин Тарас Пургін причетний до роботи незаконної автозаправної станції у місті Малин, яку було встановлено без правовстановлюючих документів.

Місцеві активісти запевняють, що пан Пургін щомісяця отримує свою “частку” з незаконно встановленої АЗС ТОВ “Квінта”, і ніби-то, ділиться з прокурором Житомирської області.

“Автозаправка ТОВ “Квінта” з 2001 року незаконно розташована в центрі міста Малин по вулиці 1-го травня на землях комунальної власності, якою розпоряджається Малинська міська рада. Відповідно, всі ці роки підприємець не платив ні податки (а це вже питання до бездіяльності Державної фіскальної служби України і відповідності займаній посаді керівництва місцевого ДФС), а ні орендну плату за землю (тут прокуратура Малина мала б захищати інтереси держави разом з Малинською міськрадою).

04 квітня ТОВ “Квінта” мала перевіряти Державна служба України з надзвичайних ситуацій, втім, через прокурора Тараса Пургіна й цю перевірку вдалося “залагодити”.

Так само прокурор Тарас Пургін не вбачає порушення закону і в роботі іншої автогазозаправної станції “СТС” на землях Слобідської сільради Малинського району, яка теж працює без дозвільних документів та не сплачуючи податки. Не виключено, що ці підприємці сплачують “податки” безпосередньо прокурору?

Частенько сусіди прокурора, який будує новий будинок та ставочок в мальовничому місці, помічають, як приїжджають підприємці та сільські голови з мішечками. Схоже прокурор не має змоги купити собі навіть картоплі чи цибулі. Не вистачає навіть на оформлення ставочка. Тож, будує там теж незаконно.

Малин є містом-лідером щодо кількості незаконно встановлених АЗС. А керівництво Коростишівської та Малинської прокуратури, яке причетне до “кришування” незаконних АЗС – є яскравим прикладом того, що Генеральна прокуратура України в своїй кадровій політиці у більшості випадків “дає в штангу”.

Олег Бойко

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"