НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

У Мін’юсті розповіли про посадові обов’язки довічниці, яка стала помічником міністра

01.09.2021

У Міністерстві юстиції розкрили подробиці працевлаштування жінки, засудженої до довічного позбавлення волі. Про це йдеться у відповіді Мін’юсту на запит сайту «Судовий репортер».

Як повідомили у відомстві, Катерина Щука призначена на посаду помічника Патронатної служби Міністра юстиції з 5 серпня 2021 року на умовах трудового договору.

Посадові обов’язки співробітниці визначені посадовою інструкцією та умовами трудового договору.

Зокрема до посадових обов’язків Щуки належать:

-складання Звіту про стан виконавської дисципліни та проведену роботу зі здійснення контролю в центральному апараті та міжрегіональних територіальних органах з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України;

-надання пропозицій щодо вдосконалення взаємодії між персоналом пенітенціарної системи і особами, що відбувають покарання, та покращення умов їх перебування в місцях
позбавлення волі.

Відповідно до умов трудового договору, довічниця працює поза межами приміщень Міністерства юстиції України на території державної установи «Качанівська виправна колонія (№ 54)».

Патронатна служба може складатися з помічника, радника, керівника пресслужби або інших посад, передбачених штатним розписом.  Міністр самостійно визначає персональний склад своєї патронатної служби. До патронатної служби міністра може входити не більше 10 осіб.

Патронатна служба консультує міністра юстиції, здійснює організаційне, інформаційне, експертно-аналітичне забезпечення діяльності міністра, забезпечує зв’язок із посадовими особами інших органів державної влади, організовує зустрічі та зв’язки із громадськістю, ЗМІ, виконує інші доручення міністра.

Нагадаємо, що 29 серпня міністр юстиції Денис Малюська, підсумовуючи 2 роки роботи на посаді, розповів, що виконав одну зі своїх обіцянок і працевлаштував у міністерстві громадянку, засуджену до довічного ув’язнення.

Йдеться про Катерину Щуку, яка стала першою довічницею, котра у 2016 році вийшла заміж у стінах Качанівської виправної колонії, що в місті Харкові.

Жінка засуджена вироком  апеляційного суду Луганської області від 16.05.2011 до довічного позбавлення волі за подвійне вбивство. В одному з інтерв’ю вона розповідала, що на гулянці з друзями сталася бійка і господарів убив її тодішній співмешканець, а її змусив завдати ударів по мертвих тілах, зробивши співучасницею. У суді вона начебто взяла на себе провину колишнього бойфренда.

Фото – ГО «Союз «Золотий Вік України»

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"