НОВИНИ

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

РУБРИКАТОР

У Маневицькій виправній колонії виявлено численні порушення прав засуджених

27.11.2016

17 серпня 2016 року відбувся моніторинговий візит регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого у Волинській області Віталія Єлова та громадських моніторів до Маневицької виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області (№ 42).

Монітори оглянули більшість приміщень установи, ознайомилися з умовами тримання засуджених та провели бесіди з ними.

В процесі моніторингу виявлено, що в житлових приміщеннях усіх відділень відсутня припливно-витяжна вентиляція. Зазначені приміщення не обладнані бачками з питною водою, а відтак засуджені використовують для пиття воду із централізованої водопровідної мережі, яка відповідно до висновку Лабораторного центру Держсанепідемслужби України від 22 лютого 2016 року, не відповідає вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Також моніторинговою групою встановлено, що в установі не забезпечено належних умов праці для засуджених. Покрівля приміщень промислової зони протікає, стіни напівзруйновані, штучна вентиляція відсутня. В окремих цехах відсутні побутові приміщення для перевдягання працюючих, неналежно обладнані умивальники та туалети, а також медичні аптечки для надання першої медичної допомоги.

При ознайомленні з роботою їдальні моніторами було виявлено, що морожена риба, яка призначалася на приготування вечері засудженим, не в повному обсязі була поміщена для розмороження у ванну з водою. Так, два ящики риби (близько 40 кг) зберігалися у морозильній камері м’ясного відділу та були поміщені на розмороження до іншої частини риби лише після їх виявлення моніторами.

Під час візиту від засуджених надходили скарги щодо оформлення пенсії та вирішення адміністрацією питань, пов’язаних із отриманням паспорта громадянина України, недостатньої роз’яснювальної роботи з ними, а також скарги на низьку калорійність харчування, труднощі в отримані хворими дієтичного харчування та низьку заробітну плату на підприємстві виправної колонії.

За результатами моніторингового візиту відповідний звіт буде направлено до Міністерства юстиції України.

Дільниця соціальної реабілітації.jpg Кімната очікування для відвідувачів.jpg Теплиця для вирощ. овочів.jpg

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"