НОВИНИ

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

РУБРИКАТОР

У Ладижинській виправній колонії виявлено проблеми з наданням медичної допомоги засудженим

23.08.2018

21 серпня 2018 року моніторингова група у складі  регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого у Вінницькій області  та громадського монітора НПМ здійснила повторний візит до ДУ «Ладижинська ВК № 39».

Як зазначили монітори,  керівництво колонії відреагувало на надані раніше рекомендації Секретаріату Уповноваженого.

Приміщення ДІЗО та ПКТ поступово ремонтуються, їх стан приводиться у відповідність до мінімальних стандартів утримання з урахуванням нормованої площі на особу, збільшено віконні отвори з можливістю доступу повітря, замінено приливно-витяжну вентиляцію.

Водночас, два приміщення карцерів для довічно ув’язнених потребують капітального ремонту із заміною труб, оскільки стеля однієї з камер протікала, а протилежна стіна була волога.

Особливу увагу члени моніторингової групи звернули на проведену реформу з підпорядкування медичної частиною виправної колонії центру охорони здоров’я.  При цьому, завідувач  медичної частини не зміг надати ліцензії на медичну практику. Черговий фельдшер формально підходив до виконання своїх обов’язків, оскільки на кухні працювали засуджені, які мали гнійники на руках. Всупереч вимогам наказу Міністерства охорони здоров’я України, використані шприци зберігалися в металевих коробках в маніпуляційному кабінеті. Водночас, до моніторингової групи надійшли скарги від засуджених про ненадання медичної допомоги медичними працівниками. Перевіряючи амбулаторну карту засудженого, було встановлено неналежне ставлення медичного працівника до своїх обов’язків, який не фіксував наявні тілесні ушкодження у засудженого. внаслідок чого останній не отримував медичної допомоги.

Моніторингова група  відзначила також відсутність у деяких приміщеннях доступу до інформації щодо прав та обов’язків засуджених, номерів телефонів «гарячої лінії», та інформації про безкоштовну правову допомогу.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"