НОВИНИ

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

РУБРИКАТОР

У Львові судили матір-героїню, яка вкусила поліцейського під час візиту Порошенка

29.11.2023

Галицький районний суд міста Львова визнав громадянку винною у заподінні тілесного ушкодження працівнику правоохоронного органу (вирок від 24 листопада).14 липня 2017 року в обідній час дільничний офіцер поліції забезпечував публічний порядок на вулиці Театральній,4 у місті Львові з нагоди прибуття тодішнього президента Петра Порошенка. Приблизно о 18 годині начальник Личаківського відділу поліції наказав двом офіцерам затримати невідому жінку, яка хотіла проникнути в ресторан «Бачевських», де перебував президент, а раніше намагалася вибігти напереріз під автомобілі його кортежу.

Незнайомку зупинили і запропонували предʼявити документи, але вона категорично відмовилася і не хотіла називати свої анкетні дані. Жінку запросили до відділку поліції і у відповідь вона почала тікати в напрямку ринку «Галицький». Її силою затримали і помістили в службовий автомобіль. Громадянка чинила спротив поліції і била ногами по кузову машини. По дорозі до відділку поліції жінка поводилася агресивно і вкучила офіцера за передпліччя, тому до неї застосували кайданки. Поліціянт у звʼязку з укусом звертався за медичною допомогою і в нього діагностували легкі тілесні ушкодження.

Колеги потерпілого виступили свідками в суді. Вони підтвердили ці події. Один із повідомив, що громадянка мала при собі поліетиленовий пакет із невідомим вмістом і присіла на підвіконня будинку. Із поліцією незнайомка спілкувалася грубо, говорила, що вона тут відпочиває і нецензурно лаялася.

У судовому засіданні жінка винною себе не визнала. Того дня вона нібито мала намір передати президентові важливі документи, але до неї безпричинно підійшли працівники поліції і почали запитувати, чому вона тут, безпідставно затримали, заштовхали в машину, силоміць доставили її в Галицький райвідділ поліції, де надягнули кайданки та прикували до труби у службовому кабінеті. Громадянка вважає, що ніяких протиправних дій не вчиняла, а тільки оборонялася від незаконного, на її думку, затримання без розʼяснення підстав та причин такого. Після незаконного утримання в Галицькому відділі поліції вона звернулася у міський травматологічний пункт № 1 міста Львова, де їй діагностували забійну гематому правого передпліччя. За заявою цієї жінки ДБР розслідувалося кримінальне провадження щодо поліціянтів, у якому вона визнана потерпілою.

У підсумку суд визнав громадянку винною. Але, за законом, особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня скоєння злочину і до дня набрання вироком законної сили минуло 5 років — у разі злочину середньої тяжкості. Даний випадок трапився більше 6 років тому.

Тому жінку засудили до 1 року позбавлення волі, але звільнили від кримінальної відповідальності у звʼязку із закінченням строків давності.

Про обвинувачену відомо, що вона раніше несудима, сімейний стан — матір-героїня, за місцем реєстрації характеризується негативно.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"