НОВИНИ

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

РУБРИКАТОР

У Києві засуджений мстився слідчій: отримував шантажем гроші, а потім пограбував. Злочинця затримали

14.08.2019

*Раніше неодноразово судимий за низку майнових злочинів був в черговий раз засуджений районним судом столиці за крадіжку, щоправда – з умовним терміном відбування покарання. Опинившись на волі, зловмисник вирішив помститися слідчій поліції столиці, яка вела його справу. Шантажист, погрожуючи розправою поліцейській та її родині, почав вимагати гроші, а згодом пограбував слідчу. Покидька затримали працівники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, поліції та прокуратури Києва.*

До Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України звернулася за допомогою слідча одного з управлінь поліції столиці. Жінка розповіла, що відносно неї скоєно низку злочинів неодноразово судимим мешканцем Києва.

Під час перевірки було встановлено, що слідча проводила досудове розслідування за фактом здійснення крадіжки мешканцем Печерського району столиці. У січні цього року матеріали було скеровано до суду. І хоча в минулому чоловік вже неодноразово притягувався до відповідальності за крадіжки, пограбування і розбої, суд виніс рішення про умовний термін відбування покарання зловмисником.

Гуманність Феміди лише додала засудженому віри у безкарність його дій і він вирішив помститися працівниці поліції, яка довела його справу до обвинувального акту. Вже напочатку лютого 2019 року 23-річний рецедивіст почав надсилати на мобільний телефон слідчої поліції смс-повідомлення з погрозами про розправу, а потім – з особливою зухвалістю повторив теж саме при навмисній зустрічі на вулиці.

Навесні зловмисник перейшов до дій. У телефонній розмові висловив умову: або слідча перераховує йому на банківську карту 700 доларів США «моральної компенсації», або він розправиться з рідними поліцейської. Налякана жінка перевела необхідну суму, але того ж вечора вимагач підстеріг її біля помешкання, погрожуючи, ввірвався до житла і відібрав ювелірні прикраси, завдавши матеріального збитку на 14 тисяч гривень.

За кілька місяців потому злочинець знову напав на свою жертву у під’їзді будинку і, застосувавши фізичну силу, зірвав з шиї золотий ланцюжок з кулоном, вартістю 17 тисяч гривень. А потім надіслав смс-повідомлення з вимогою перерахувати йому ще 2 тисячі доларів США за залишення у спокої поліцейської та її родини.

Зібрані матеріали працівники внутрішньої безпеки НПУ скерували до слідчого управління ГУНП у місті Києві, де, під процесуальним керівництвом прокуратури столиці, було розпочато кримінальне провадження.

Правоохоронці відреагували миттєво. 23-річного рецидивіста затримали бійці відділу швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, працівники Київського УДВБ НПУ, слідчі столичної поліції, за процесуального керівництво прокуратури Києва.

Небезпечного кримінальника поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Готується оголошення підозри за ч.2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Додатково планується внесення відомостей до ЄРДР за ст.186 (Грабіж) КК України. Подано клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За вчинене злочинцю загрожує чималий термін позбавлення волі. Принаймні, якщо суд, цього разу, врахує тяжкість скоєного затриманим і винесе справедливе рішення.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"