НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

У Києві відбувся круглий стіл, ініційований Громадською радою з питань оновлення СБУ (відео)

02.12.2016

У столичному Центрі культури і мистецтв Служби безпеки України 29 листопада відбувся круглий стіл “Громадський контроль як запорука ефективних реформ та позитивних змін в Україні. Громадські ради на сторожі прозорості та відкритості органів державної влади”.

Відкрив захід заступник Голови СБ України Михайло Глуговський. За його словами, СБУ зацікавлена в своєму оновленні і проводить реформування, активну участь в якому бере Громадська Рада спецслужби. “Завдання Громадських рад різних відомств – об’єднати зусилля, обмінюватися досвідом роботи і дієво впливати на оновлення держструктур”, – переконаний Михайло Глуговський.

Секретар Громадської Ради СБУ, Радник Голови Ярослав Антоняк запропонував представникам організацій ознайомити учасників зі специфікою своєї роботи, яка є унікальною для кожного держоргану. “Після ваших виступів, ми повинні визначити найгостріші та найболючіші питання, які існують у діяльності рад та у їхній комунікації з керівництвом держустанов”, – наголосив Ярослав Антоняк.

Під час круглого столу учасники сформували окремі блоки загальних проблем, які виникають в роботі громадських рад, обговорили та окреслили механізм спільних дій та напрямків взаємодії.

Представники Громадських рад на круглому столі підбили підсумки роботи, визначили форми співпраці та майданчик для постійної комунікації. Присутні ухвалили спільну резолюцію щодо стану громадського контролю за діями органів державної влади та шляхів покращення забезпечення реальної участі громадянського суспільства в здійсненні державою владних повноважень.

У заході взяли участь представники громадських рад міністерств України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Генеральної прокуратури, Національного антикорупційного бюро, Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби, Державного комітету телебачення та радіомовлення.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"