НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

У Києві презентували інтерактивну карту міста для взаємодії громадян з поліцією

31.05.2017

Громадська організація DreamKyiv у партнерстві з “Центром інформації про права людини” та “Експертним центром з прав людини” презентували он-лайн частину проекту “Взаємодія поліції та громади” — сервіс bezpechne.community.

Як повідомляють в DreamKyiv, сервіс bezpechne.community – це багатофункціональний сайт, основою якого є інтерактивна карта міста.

За допомоги порталу користувачі можуть:

поставити поліції питання та отримати відповідь-роз’яснення;

позначити на карті місця, що становлять небезпеку власного району, вулиці чи двору;

більше дізнатись про права та обов’язки поліцейських;

на наступному етапі реалізації проекту — віртуально познайомитись зі своїм дільничним інспектором.

Роботу сервісу модерує команда DreamKyiv. Окрім представників поліції, відповіді на питання користувачів також надаватимуть кваліфіковані юристи: фахівці Четвертого київського міського центру з надання безоплатної правової допомоги та спеціалісти юридичних клінік Національної академії внутрішніх справ України. До відповідей на питання стосовно роботи комунальних підприємств залучені представники “Контактного центру міста Києва 1551”.

Інформація про місця, що становлять небезпеку, буде оперативно передаватись головам відповідних районних відділків поліції. Проте варто зазначити: сервіс не є аналогом служби 102 та призначений для вирішення неоперативних питань.

У разі виявлення типових проблем, характерних для певних районів міста, модератори порталу ініціюватимуть зустріч представників громади та поліції для розробки спільного плану дії із вирішення таких проблем.

“Задача проекту — не лише надати містянам можливість просто та легко комунікувати з поліцією, а й створити унікальне джерело практичної інформації. Хто приймає рішення про встановлення нового світлофора? Яка служба має оновлювати „зебру“ на дорогах? Чому сусід-наркоторговець досі не за ґратами? Коли поліцейський має право на обшук людини? Портал „Взаємодія поліції та громади“ допоможе знайти відповідь на будь-яке питання, що стосується творення безпечного простору міста. На разі сервіс працює лише в Києві. Проте наша ціль — масштабувати платформу на інші міста України”, – говорить  координатор проекту “Взаємодія поліції та громади” організації DreamKyiv Анастасія Багній.

“Локальні рішення для локальних потреб — гасло поліції в роботі з громадами. Для ефективної роботи на випередження правопорушень поліцейському необхідно знати про нагальні проблеми своєї території обслуговування. А хто краще за мешканця району чи вулиці розповість про потенційно небезпечні місця чи підозрілі події? Наше завдання — налагодити відкриті та довірливі відносини з громадянами, за яких кожен усвідомлює відповідальність за власну безпеку та робить свій внесок у побудову безпечної громади. Сервіс “Взаємодія поліції та громади“ стовідсотково працює на вирішення цього завдання”, – зазначає начальник відділу зв’язків з громадськістю Департаменту патрульної поліції Катерина Бєлугіна.

Взаємодію поліції та громади називають англійським терміном Community Policing (CoP). Вона полягає в тому, що поліція працює, враховуючи думку людей щодо проблем безпеки та поліції з населенням і місцевою владою заради спільного безпечного простору.

Якщо ви хочете дізнатися більше про розвиток українського community policing – рекомендуємо підписатись на Facebook-сторінку Безпечна громада. Сторінка досліджує український та світовий досвід роботи поліції, орієнтованої на громаду.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"