НОВИНИ

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

У Києві під впливом поліцейського власники ТЦ розірвали договір аренди з клубом ЛБГТ

02.11.2019

31 жовтня G-Club Versace не зміг провести заплановану вечірку, на якій очікувалося 300-400 гостей, оскільки перед цим орендодавець приміщення, торговельний центр «Променада Центр», відключив у приміщенні електрику, стверджують власники клубу.

30 жовтня на Лук’янівці відкрився френдлі клуб G-Club Versace. Клуб позиціонує себе відкритим для усіх відвідувачів, які толерантно налаштовані до інших – незалежно від орієнтації, кольору шкіри, віросповідання, культурних чи фізичних особливостей. За словами представників клубу, такий формат закладу обговорювася заздалегідь і був прописаний у договорі оренди з ТЦ «Променада Центр», де G-Club Versace означено «караоке-клубом». Клуб перед відкриттям склав розклад караоке і зробив афіші.

Щоб гарантувати безпеку представників ЛГБТІ+ спільноти, клуб за порадою активістів «КиївПрайду» вирішив звернутися до поліції. 30 жовтня, у день відкриття, до клубу прийшов співробітник Нацполіції, щоб обговорити з дирекцією план патрулювання та інші організаційні питання. За словами представників клубу, сам поліцейський телефонував власникам ТЦ та відмовляв їх від співпраці, рекомендуючи відключити світло і розірвати договір.

Сам поліцейський на ім’я Володимир, який приходив у клуб, відмовився давати коментар і називати своє прізвище, сказавши лише, що виїхав на виклик 102. Прес-секретар Шевченківського управління повідомила «Хмарочосу», що «ніяких заяв та повідомлень до поліції не надходило». Начальник управління Шевченківського району Дмитро Шумейко також відмовився коментувати ситуацію.

Наступного дня, коли працівники прийшли готувати зал до вечірки, то світла в приміщенні вже не було і представники ТЦ принесли розірваний договір с формулюванням: «Ви влаштували тут притон і таким людям тут не місце!», розповідають співробітники клубу.

Ми попередили «Променаду Центр», що в нас будуть вечірки і буде багато людей з ЛГБТ спільноти. Нам дали добро і сказали, що все ок. Пізніше виявилося, що керівництво Променади не знало, що означає абревіатура ЛГБТ, а коли з’ясували, то вирішили відключити нам світло», – прокоментував ситуацію Данііл, представник клубу. – «Поліція, з якою ми домовлялися, почала тиснути на керівництво ТЦ, в сенсі “це непотрібно ні вам, ні нам, вживайте заходів”. Зрештою, проблема зі світлом перед вікриттям 30 жовтня вирішилася, і ми написали гарантійний лист, що беремо всю відповідальність на себе».

Але наступного дня, 31 жовтня, світла не було знову, а керівництво торговельного центру принесло документи про розрив договору.

Як стало відомо з матеріалу posteat.ua, адміністрація ТЦ «Променада центр» коментувати конфлікт відмовились і заявляє, що нічого не знає про такого орендатора.

«Клуб буде працювати обов’язково. На цій локації, чи ні – ми повідомимо найближчим часом. Точно можу сказати, що цю огидну ситуацію ми не відпустимо. Зараз залучено багато юристів та правозахисників. Це тільки початок. Такого не може бути в європейській країні у XXI-му сторіччі», – прокоментував Олександр Данілін, голова ГО «Платформа Королев» (або Марлен Шкандаль, травесті-діва).

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"