НОВИНИ

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

РУБРИКАТОР

У Києві відкрився ресурсний центр для правоохоронців (ВІДЕО)

13.12.2023

12 грудня, у Києві, розпочав свою роботу ресурсний центр для правоохоронців «Hub УАППО». Він стане неформальним майданчиком для розвитку правоохоронців з інших відомств. Також майданчик слугуватиме для впровадження підходу Community Policing (поглиблення співпраці поліцейських з громадянським суспільством та цивільним населенням). Реалізація проєкту стала можливою завдяки підтримці Посольства США та Посольств Канади в Україні.До заходів з нагоди відкриття центру долучилися Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Наталка Цмоць, Повірений у справах посольства США в Україні Роберт Нідем і Надзвичайний та Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Аннелі Кольк.В час війни, коли правоохоронці постійно залучені до виконання завдань і зазнають емоційного вигорання такий майданчик має стати місцем відновлення, неформального  спілкування і обміну досвідом.

«Сьогодні Асоціація є осередком обміну досвідом і розвитку поліцейських. Тож разом з партнерами ми відкриваємо наш ресурсний центр «Hub УАППО». Це дасть нам змогу проводити різноманітні навчання, консультації та підвищення професійного рівня», – зазначила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко. Вона також розповіла, що на цій локації найближчим часом планується проведення: тренінгів для поліцейських з підвищення ефективності реагування на факти вчинення домашнього насильства, з самооборони для жінок, з тактичної медицини та домедичної допомоги, а також заняття та майстеркласи для дітей.

«Та робота, яку сьогодні виконують українські жінки та чоловіки – правоохоронці досить важлива, і водночас небезпечна. Я хочу відзначити вашу хоробрість та особисто подякувати вам за ваше служіння громадянам України. Я сподіваюся, що «Hub УАППО» добре служитиме Асоціації та її понад 500 членам та членкиням, і стане місцем навчання та зростання. Вашу мужність і жертовність бачать і цінують. Канада горда тим, що підтримує вас у цій важливій справі», – сказала Наталка Цмоць. За словами Роберта Нідема, США в Україні визначили одним зі своїх пріоритетів – посилення ролі жінок у розбудові миру,  стабільності та безпеки в різних країнах світу. Саме тому Посольство США в Україні є партнером не лише Уряду, а й громадським організаціям такими як УАППО. «Ми надзвичайно віримо в те, що жінки мають центральну роль в боротьбі зі злочинністю та у забезпеченні справедливості. Успішні приклади Департаменту патрульної поліції та програми «Нове обличчя кордону», показали ефективність нового підходу до відбору працівників та працівниць до правоохоронних органів. І наша мета в тому, щоб підтримувати жінок в секторі безпеки та оборони», – зазначив Повірений у справах посольства США в Україні.Він висловив сподівання, що ресурсний центр «Hub УАППО» допомагатиме жінкам-правоохоронцям обмінюватися досвідом, долати виклики і допомагати одна одній.Довідково: УАППО — Українська асоціація представниць правоохоронних органів, яка об’єднує 542 учасників та учасниць. Серед них поліцейські, прикордонниці, рятувальниці та інші службовці у сфері безпеки та правопорядку. Заснована у 2018 році та є афілійованим членом Міжнародної асоціації жінок-поліцейських. Асоціація допомагає учасникам розвивати лідерські якості, надає платформу для обміну досвідом та створює мережу для діалогу та обміну ідеями.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"