НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

У Кривому Розі у суді побили судових розпорядників

22.04.2019

Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Наталії Князєвої про напад на судових розпорядників під час судового засідання.

Про це  повідомили в прес-службі відомства.

Повідомляється, що в провадженні судді Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Н.Князєвої перебувала цивільна справа про визнання виконавчого листа таким, що неможливо виконати.

У судовому засіданні 11 грудня 2018 року були присутні вільні слухачі, які порушували порядок у судовому засіданні, не виконували розпоряджень головуючого та секретаря судового засідання, у зв’язку із чим у справі оголошено перерву, викликано співробітників органів Національної поліції.

Після перерви судові розпорядники намагалися здійснити перевірку документів у осіб, які бажали бути присутніми під час продовження розгляду справи, проте троє чоловіків, не підкоряючись вимогам судових розпорядників та застосовуючи до них фізичну силу, увірвались до зали судового засідання, почали голосно кричати, грюкати кулаками по меблях, чим унеможливили розгляд справи суддею Н.Князєвою.

Крім того, зазначені особи спричинили

судовому розпоряднику легкі тілесні ушкодження у виді забою м’яких тканин, про що було подано відповідну заяву до поліції.

Вказані дії присутніх у залі судового засідання осіб, на думку судді, можуть свідчити про заздалегідь сплановану акцію проти судової влади та перешкоджання виконанню суддею службових обов’язків щодо розгляду справи.

ВРП ухвалила внести Генеральному прокурору подання про ефективне досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами втручання окремих громадян у діяльність суддів у судах міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"