НОВИНИ

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

РУБРИКАТОР

У Кропивницькому під час затримання загинув 51-річний чоловік. Родичі звинувачують копів у вбивстві

18.07.2019

В обласному центрі під час інциденту за участю  патрульних поліцейських на вулиці Садовій помер 51-річний чоловік. У смерті свого батька двоє синів звинувачують саме копів, оскільки стали свідками події. Медіапортал DOZOR дізнавався про подробиці фатального затримання у сина померлого Богдана Собченка.

За словами сина, цього вечора вони з батьком спілкувалися вдома, а потім той збирався йти спати. Однак батьку хтось зателефонував і він поїхав з дому.

«Я навіть не почув, що він поїхав. Невдовзі батько зателефонував  і сказав, що його зупинили поліцейські біля повороту на Садову та попросив мене привезти документи. Я зателефонував брату, який був зі своєю дівчиною поруч з місцем конфлікту. Ми приїхали усі разом і побачили, що його витягували з машини. Моя дружина підійшла до них,  намагалася поговорити з патрульними, з’ясувати ситуацію, але вони сказали: «Хто ви такі? Ідіть звідси!». Один з патрульних пішов до машини за дубинкою, він почав нас бити – батька, мене, брата, дружину. Мене заарештували одразу. Я знімав інцидент на відео, телефон забрали, відео видалили. До речі, телефон я отримав лише на ранок, доти ніхто не зізнавався де він, поки на нього не зателефонували. Пристрій виявився у поліцейського з прізвищем Заніздра. Жоден з поліцейських не представився, нічого не говорили», – розповів син потерпілого.

«Патрульні використовували перцеві балончики, на вулицю вибігли сусіди, які почали кричати: «Що ви робите?!». Батько у цей час вже лежав в наручниках, але вони все одно продовжували його бити. Один з поліцейських сів на нього, інший добивав дубинкою», –  додав Богдан Собченко.

За словами невістки Олександра Собченка, свекор не чинив жодного опору поліцейським. Навіть коли копи почали його штовхати, пенсіонер просто відходив і не вступав у сутичку. Завершилася бійка лише тоді, коли потерпілий не подавав жодних ознак життя і кров пішла через рот, переповідає Ольга.

«Я бачила, як його били і кричала: «Відпустіть мене до батька». Нам не давали викликати інший екіпаж поліції. Батька били, коли він був лежачий у наручники. У нього вже посиніли губи, ми просили викликати «швидку», але поліцейські не реагували. Медиків викликали сусіди. Коли батьку було погано, вони його просто добивали. І якщо спочатку було два автомобіля патрульних, то згодом їх було п’ять. Вони побачили, що тато мертвий, розвернулися і просто поїхали. Поліцейські, які прибули згодом, намагалися надати йому допомогу, але він вже  був мертвим», – стверджує Ольга Собченко.

У цей час патрульні поліцейські протягом кількох годин готували коментар щодо інциденту та опублікували його у Фейсбуці.

«Вчора близько 22.30 на вулиці Садова за порушення правил дорожнього руху наряд патрульної поліції зупинив автомобіль ВАЗ, у водія якого були ознаки сп’яніння та не було при собі документів на право керування транспортним засобом. На місці події громадянин відмовлявся виконувати законні вимоги поліцейських та намагався вчинити бійку з поліцейськими. Також чоловік покликав на місце події своїх знайомих, які також влаштували штурханину з патрульними. Відносно вказаних осіб та водія поліцейськими було застосовано спецзасоби», – повідомили у прес-службі відомства.

«Після затримання патрульні помітили, що водій автомобіля ВАЗ втрачає свідомість. Поліцейські одразу почали надавати домедичну допомогу та викликали на місце карету швидкої допомоги. Після приїзду швидкої та надання першої невідкладної допомоги, лікарі констатували смерть чоловіка. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу. Під час попереднього огляду тіла судово-медичним експертом видимих тілесних ушкоджень, які б могли стати причиною смерті, не виявлено. Більш детально причини смерті будуть встановлюватись експертизою. Департаментом патрульної поліції призначено службове розслідування. За цим фактом інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Обставини пригоди встановлюються», – йдеться у коментарі прес-служби патрульної поліції області.

Обережно! Відео містить сцени насилля і нецензурну лексику! 

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"