НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

У Кременчуці бунтували патрульні. Вони стали на захист свого командира від свавілля керівництва

08.11.2019

У ході спілкування вирішили, що патрульні таки вийдуть на маршрути вночі. Вони вийшли, але обслуговували лише виклики.

6 листопада ввечері стало відомо, що командира роти № 2 Антона Ярмишка начальник батальйону патрульної поліції Олександр Борозенко перевів до іншої роти. Це не сподобалося патрульним, бо вони зрозуміли, що їх просто будуть «виїдати по одному та розвалювати колектив»… Тож вони зібралися у актовій залі батальйону і вирішували, як підтримати свого командира.

Серед пропозицій була навіть ідея не виходити на нічне чергування. Протестуючі очікували у актовій залі командира батальйону Олександра Борзенка. Про цю ситуацію журналісти повідомили керівництво правоохоронних органів регіону та вище, тим паче, що вдень про конфлікт у патрульних з трибуни Верховної Ради розповідав головний редактор «Кременчуцької газети» Олег Булашев.

Борзенко прийшов до патрульних разом зі своїм заступником Мельником і помічником Мирошниченком. Цей перевід він пояснив посиленням роботи роти № 4, але патрульні стояли на своєму: що не варто у них змінювати керівника. Вони вважають, що після переводу Антона Ярмишка просто звільнять, адже нові колеги не будуть його захищати, а також по одному будуть звільняти інших, розбивши згуртований колектив роти.

У ході спілкування вирішили, що патрульні таки вийдуть на маршрути вночі, тому що давали присягу, тому і пішли відпрацьовувати виклики.

Між патрульними гуляє думка, що якби і інші роти могли підтримати другу роту і показати керівництву Києва, що Борзенко їм не командир, а той, хто знищує патрульну поліцію і знищує будь-яке бажання працювати.

Вони вийшли, але обслуговували лише виклики.  Таким чином, крім обслуговування викликів, патрульні не проявили жодної ініціативи, тим самим показавши Олександру Борзенку свою позицію.

Як кажуть патрульні, вони вирішили вночі не виписувати більше ніяких штрафів, чи робити «ліві показники».

«Дістало! Набридла ця маячня, Борзенко хоче – нехай звільняє хоч всіх, але більше його як керівника ніхто не сприймає. Він тільки піариться і загрожує всім. Це не керівник», – сказав один з патрульних.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"