НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

У Херсоні повідомлено про підозру у держзраді трьом працівникам окупаційної виправної установи

18.03.2023

Працівники ДБР повідомили про підозру у державній зраді трьом колишнім працівникам установи «Дар’ївська виправна колонія (№10)», які після деокупації Херсонської області, сподіваючись уникнути відповідальності, спалили свої російські паспорти. Їх було викрито у взаємодії з СБУ та Нацполіцією.

Чоловік та дружина, які працювали молодшими інспекторами у виправній установі, перейшли на бік ворога. Після тимчасової окупації та захоплення колонії, вони продовжили «працювати», але вже на агресорів у незаконно створеному органі «Управление службы исполнения наказаний по Херсонской области».

Фейкова установа працювала за законами країни-агресора. Подружжя виконувало всі вказівки окупантів. Відомо, що вони також надавали спецслужбам і військовим рф інформацію щодо місцевих патріотів, зокрема учасників АТО та ООС.

До них долучився ще один працівник установи. Він брав активну участь у залученні місцевих жителів до співпраці з ворогом. Ходив по населеному пункту та роздавав громадянам листівки із закликами працювати на окупаційну адміністрацію та особисто переконував у необхідності такого вчинку.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних, в останнього виявлено та вилучено відповідні агітаційні матеріали, підписана присяга громадянина рф, службові посвідчення, символіка рф. Також вилучені документи, що були видані окупантами для безперешкодного проїзду блокпостами та дозвіл на носіння зброї.

За оперативною інформацією усі троє отримали паспорта країни-агресора. Але після звільнення Херсону подружжя зрадників їх спалило. Підозрювані намагалися переховуватися, але їх було викрито під час проведення стабілізаційних заходів.

Усім трьом повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура. Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"