НОВИНИ

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

РУБРИКАТОР

У Харкові військовослужбовець погрожував поліцейському гранатою: його засудили умовно

19.12.2023

У Харкові військовослужбовця з механізованого батальйону Володимира Круглецького засудили за погрози поліцейському гранатою.Про це стало відомо з вироку Орджонікідзевського райсуду за  ч.1 ст. 345 КК.

Чоловіка 26 березня 2023 року включили до списків військової частини на посаду стрільця-помічника гранатометника. Вже вранці 18 серпня Круглецький скоїв злочин. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, він знаходився неподалік магазину «Кулінічі», де у нього на фоні особистих неприязних відносин до поліцейських, котрі, як на його думку, не виконують бойові завдання в зоні проведення бойових дій. Він вирішив вбити інспектора відділу взаємодії з правоохоронними органами контролю за діяльністю блок постів у зоні проведення ООС УПД ГУНП в Луганській області.

Майор поліції у той час знаходився поруч. Солдат дістав з рюкзака, який знаходився на задньому пасажирському сидінні автомобіля КІА Sportagе, корпус ручної осколкової гранати Ф-1 та направився у бік поліцейського.  Круглецький почав висловлюватися на його адресу нецензурними словами, діставши при цьому чеку з вищевказаної гранати, та погрожувати йому вбивством, шляхом підриву гранати.

Свої умисні злочинні дії він, припинив лише після того, коли військовослужбовці, якіі знаходились поруч, заспокоїли його та вмовили вставити чеку в гранату і віддати її.

Солдат у суді заявив, що напередодні посварився із дружиною з питання проходження служби. У вчиненому кається, розуміє, що був неправий, поліцейські також виконують свої поставлені завдання, просив вибачення, повідомляв, що подібного більше не вчинить. Просив врахувати, що у нього є родина, неповнолітня дитина, він  має нагороду.

Суд вирішив визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення – злочину, передбаченого ч.1 ст. 345 КК , та призначити йому покарання у вигляді року позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК чоловіка звільнили від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим строком.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"