НОВИНИ

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

РУБРИКАТОР

У Харкові офіцер ЗСУ стріляв у патрульних поліцейських, які його переслідували

17.07.2023

У Харкові офіцер ЗСУ, який командує взводом МТЗ однієї з військових частин, арештований за посягання на життя патрульних. Про це редакція 368.media   дізналася з ухвали Ленінського райсуду за ст. 348 КК.Шостого грудня 2022 року четверо патрульних разом з працівником військової служби правопорядку  заступили у нічне чергування. На вулиці патрульні побачили зелену Mazda B2500 із відсутніми номерними знаками. Було прийняте рішення про зупинку вказаного транспортного засобу, але водій на неодноразові вимоги виказані поліцейські через гучномовець та проблискові маячки не реагував, вимоги до зупинки не виконував. Його переслідували до в’їзду на територію військової частини, що розташована на території підприємства (адрес вилучено редакцією 368.media  через воєнний стан в Україні).

Біля в’їзду патрульні підійшли до авто, представились і попросили надати водія особисті документи та документи на ТЗ, на що офіцер, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, почав безпідставно висловлюватись у грубій нецензурній формі.

Військовослужбовець, показуючи свою неповагу до правоохоронців, розуміючи що може спричинити шкоду життю і здоров’ю працівників поліції, які були попереду і з боку автомобіля, різко почав рух у ворота, які ще не були відкриті. Внаслідок цього один за патрульних отримав травми від хвіртки.

Щоб зупинити порушника працівник військової служби правопорядку зробив два постріли  з АК-74 у бік автомобіля, але на це ні на що не вплинуло. Офіцер на Mazda проїхав до боксів. Весь цей час він через вікно викликував «Гаси мусоров!».  Тобто він призивав інших військовослужбовців позбавити життя працівників поліції.

Поліцейські направились по території переслідувати порушників. Підбігши до боксу в який заїхав автомобіль, правоохоронці побачили агресивно налаштованих солдатів зі зброєю в руках і почули знов від водія заклики до вбивства.

Відчуваючи реальну небезпеку правоохоронці розділились по двоє і направились по різних боках від приміщення боксів. Двоє через огорожу покинули територію ВЧ, а інші продовжували ховатись за боксами, спостерігаючи за станом подій.

Один з патрульних викликах допомогу. Тим часом на території військової частини п’яний офіцер виїхав із боксу і направився до інших воріт з метою покинути територію. Весь цей час він продовжував  призивати військовослужбовців вбити патрульних. На виїзді він побачив автомобіль патрульних та вийшов з авто.

Далі нетверезий офіцер ЗСУ з пістолета почав прицільну стрільбу по вказаних поліцейських. Всього зробив не менше семи пострілів. На попередження патрульних він не відреагував. Патрульні застосували заходи примусу.  На цей час порушник перебуває у слідчому ізоляторі.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"