НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

У Харкові відбувся моніторинговий візит до окружного адміністративного суду

06.04.2019

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області Сергій Кузьменко, громадські монітори Анна Красноперова та Андрій Роханський здійснили візит до Харківського окружного адміністративного суду.

Під час візиту відбулися зустрічі з керівництвом суду, суддями та працівниками суду, були оглянуті приміщення та проведено загальний аналіз доступу громадян до судочинства, зокрема тих, що мають пересуватися в інвалідному візку.

Монітори зазначили, що будівля, де розміщується Харківський окружний адміністративний суд, поділена на дві частини, які з’єднані внутрішнім двором. У одній з частин знаходиться канцелярія та здійснюється прийом документів, зали судових засідань, архів та кабінети працівників суду, в іншій – зали судових засідань, архів та кабінети працівників суду.

В усіх приміщеннях зроблений сучасний ремонт, наявні нові меблі, встановлені кондиціонери, санітарні кімнати, які створюють комфортні умови для відвідувачів суду та працівників, за виключенням архіву суду, де не налагоджена вентиляція та в одній в одній з залів моніторами було зафіксовано температуру близько +15 С.

Три зали засідань обладнані для проведення відеоконференцзв’язку. У коридорах є інформаційні таблички та стенди з схематичним зображенням кабінетів, на дверях залів розвішані розклади засідань.

Щодо доступу маломобільних громадян до суду, то на момент візиту було забезпечено безбар’єрний доступ до зали судових засідань – пандус, підйомник та обладнано спеціальну санітарну кімнату. При цьому мамо мобільні громадяни не мають безперешкодного доступу до канцелярії, адже знаходиться вона в іншому крилі будівлі, куди ведуть численні сходи.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"