НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

У Харкові патрульні збили скутер, знущалися над водієм та вимагали 10 тис. грн на ремонт службового «Prius»

18.09.2019

У Харкові командир роти патрульної поліції Харківської області Гончаренко С.С. разом з двома іншими патрульними допустили ДТП із скутером, потім побили та знущалися над водієм скутера, а надалі звинуватили його у пошкодженні службового авто «Toyota Prius» та вимагали 10 тис. грн на ремонт. Ці патрульні поліцейські продовжують служити в УПП Харківської області, хоч їм і повідомлено про підозру.

20.06.2018 о 11:32 год., керуючи службовим автомобілем «Toyota Prius» , командир роти № 6 батальйону № 4 Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції Гончаренко Сергій Сергійович , рухаючись по вул.Конотопській, 5 у смт. Пісочин Харківського району Харківської області разом з членами екіпажу № 065 у складі інспекторів вказаного поліцейського підрозділу: капітана поліції та лейтенанта поліції  у сторону авторинку «ЛОСК», побачив водія , який керував скутером без реєстраційного номерного знаку та рухався по обочині проїзної частини зустрічного напрямку.

Командир роти Гончаренко Сергій наказав водію по гучномовцю службового автомобіля зупинити скутер, але останній внаслідок сильного стороннього шуму на вказаній дорозі не зрозумів усного розпорядження інспектора поліції, та не виконав його вимогу.

Командир роти вважаючи, що водій скутера умисно не виконує його розпорядження, вирішив зупинити вищевказаний скутер шляхом його притискання службовим автомобілем до відбійника і заблокував рух скутера. Внаслідок цього водій скутеру переднім колесом в`їхав у ліве крило бамперу службового автомобіля «Toyota Prius».

Відразу після цього патрульний Гончаренко Сергій вийшов із автомобіля та з криками, які принижують честь та гідність водія скутера, наніс кулаком правої руки не менш 3 ударів в область правого вуха потерпілого, та носком правої ноги вдарив водія у гомілку лівої ноги, внаслідок чого останній впав на землю.

Після цього командир роти Гончаренко наніс ногами не менш 3 ударів в область тулубу потерпілого.

Інший патрульний діючи спільно зі своїм командиром , без наявності законних на те підстав надягнув водію скутера на руки за спиною спеціальний засіб кайданки.

Патрульний Гончаренко , продовжуючи неправомірні дії, лівою рукою підняв за кайданки водія скутера, а правою рукою схопив потерпілого за шию ліктівим суглобом правої руки та сильно стиснув, при цьому погрожував насильством, яке супроводжувалось вимогою до водія скутера продати житловий будинок та відремонтувати їх службовий автомобіль.

Після цього побитого та приниженого водія скутера  з руками у кайданках завштовхнули на заднє сидіння службового автомобіля «Toyota Prius».

Унаслідок застосування побоїв та незаконного застосування кайданок у водія скутера утворились синці на голові, тулубі, лівій руці; садна на лівій нозі, які згідно висновку судово-медичної експертизи ХОБСМЕ від 21.04.2019 відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Командир роти Гончаренко С.С. спільно з іншими патрульними, з`ясував, що у водія скутера наявні  грошові кошти  у сумі 10000 грн. за місцем його мешкання та патрульні висунули йому вимогу про передачу цих коштів під приводом відшкодування витрат на ремонт нібито пошкодженого службового автомобіля «Toyota Prius» та уникнення процедури вилучення скутера та складання протоколу про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху України, яке начебто вчинив водій скутера.

Командир роти вказав іншим двом патрульним прослідувати до місця мешкання водія скутера на службовому автомобілі разом з водієм скутера , для одержання від нього грошових коштів, а сам залишився біля скутеру.

Патрульних не зупинило навіть те,що у будинку водія скутера була його вагітна невістка.

Прибувши у зазначене місце, та дізнавшись, що у будинку перебуває вагітна невістка водія скутера, один із патрульних  самостійно, без запрошення та дозволу власників домоволодіння, зайшов на територію домогосподарства та у будинок, де у вагітної жінки запитав про документи водія скутера та його грошові кошти у сумі 10000 грн.

Інший патрульний у цей час залишився у службовому автомобілі охороняти водія скутера.

На вимогу патрульного , жінка  зателефонувала сину водія скутера . Син відразу приїхав та сповістив сусідів про неправомірні дії працівників поліції, які у відповідь на неправомірні дії працівників поліції, заблокували їх службовий автомобіль, забезпечили прибуття інших підрозділів поліції, чим унеможливили подальше продовження злочинних дій патрульними поліцейськими.

Але на цьому командир роти Гончаренко Сергій  не зупинився, та намагався уникнути кримінальної відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень перевищення службових повноважень та вимагання.

Він  з метою створення уяви законності дій його екіпажу поліції вже у липні , а саме 14.07.2018 у у приміщенні УПП в Харківській області на  вул. Шевченко, 315-А, склав завідомо неправдивий офіційний документ протокол АА № 315429 про адміністративне правопорушення за ст. 185 КУпАП відносно водія скутера, до якого вніс завідомо неправдиві відомості, що 20.06.2018 о 11.30 за адресою: м. Харків, вул. Кутепова, 20 , що водій скутера грубо себе поводив, а також, що потерпілий відмовився від підписання протоколу.

12.07.2019 патрульному Гончаренко Сергію Сергійовичу було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

Ч.1 – ч.2 ст.189 КК України (Вимагання);

Ч.1 ст. – ч. 2 ст.365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень);

Ч.1 ст.366 КК України (Службове підроблення,тобто складання,видача службовоюособою завідомонеправдивих офіційнихдокументів,внесення доофіційних документівзавідомо неправдивихвідомостей).

Наразі патрульний поліцейський Гончаренко Сергій Сергійович надалі служить у патрульній поліції Харківсткої області. Відповідно до наказу № 680 о/с від 13.07.2018 займає посаду заступника командира роти №4 батальйону №4 управління патрульної поліції в Харківській області.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"