НОВИНИ

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

05.04.2024

РУБРИКАТОР

У Дніпрі та Львові поліція затримала посадовців міграційної служби за хабарництво при видачі паспортів

01.02.2018

У Дніпрі поліція затримала керівника районного відділу міграційної служби міста, а у Львові – в.о. начальника відділу обласного управління ДМС. Обидва посадовця долучили до злочинної діяльності посередників. Всіх фігурантів справ затримано. Загальна сума хабара понад 70 тисяч гривень.

Працівники територіальних управлінь Департаменту захисту економіки Нацполіції викрили посадових осіб структурних підрозділів міграційної служби, які організували прискорену видачу паспортів.

Так, керівник одного з районних відділів міграційної служби у м. Дніпро мала змогу прискорити процедуру видачі паспортів, як біометричних паспортів для виїзду за кордон, так і паспортів громадянина України. Проте, за дану послугу треба було окремо заплатити. Щоб відвести від себе підозри, долучила до корупційної схеми посередника.

В межах провадження оперативники управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції та слідчі Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 задокументували неодноразові факти вимагання та отримання посадовцем неправомірної вигоди на загальну суму понад 40 тисяч гривень.

Вчора, 30 січня, правоохоронці затримали начальника відділу міграційної служби та посередника під час отримання ще одного «траншу» у сумі 6 тисяч гривень. Обом правопорушникам повідомлено про підозру та затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

До речі, вказана посадова особа міграційної служби не вперше порушує закон. 26 січня працівники управління захисту економіки в Дніпропетровській області вручили даному керівникові протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією. Зокрема, за несвоєчасне подання декларації.

У Львівській області правоохоронці також затримали посадовця міграційної служби та посередника. В.о. начальника відділу ГУДМС у Львівській області теж вирішував питання щодо прискореної видачі біометричних паспортів громадян України для виїзду закордон.

Щоб не потрапити в «поле зору» поліцейських, використовував для злочинних намірів посередника.

Сьогодні, 31 січня, оперативники управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції та слідчі Львівської місцевої прокуратури №1 затримали посадовця і посередника.

Загальна сума одержаної ними неправомірної вигоди становить24 тисячі гривень.

Усім фігурантам справ може загрожувати кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"