НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

У Дніпрі опера поліції за корупцію засудили на 2 роки

24.05.2021

Самарський районний суд Дніпропетровська призначив два роки позбавлення волі  оперуповноваженому сектору кримінальної поліції за зловживання впливом (вирок від 28 травня).

Навесні 2019 року поліція вилучили машину в підприємця, який займався рубкою дерев. Наступного дня оперуповноважений поліції запропонував чоловіку, що за 1 тисячу доларів може вплинути на свого колегу по роботі, щоб той прийняв рішення про відсутність ознак злочину, не реєстрував кримінальне провадження і повернув машину. Підприємець приніс гроші в кабінет поліцейського і той наказав покласти їх у шухлядку при вході.

У суді працівник поліції вину не визнав. Пояснював, що в діях підприємця не знайшли злочину, тому вирішили повернути йому автівку і бензопилу. Тому він показував рукою саме цю бензопилу, аби чоловік її забрав, а не шухляду.

Але суд критично ставиться до таких показань обвинуваченого. Така версія спростовується поясненнями свідка, відеозаписом та протоколом проведення НСРД , протоколом обшуку, відеозаписом проведення обшуку та іншими доказами в їх сукупності.

Як видно з відео, гроші випали у заявника з рук на підлогу. Він зібрав їх перед очима працівника поліції і поклав у шухляду, на яку вказував господар кабінету. Коли гроші поміщалися до шухлядки обвинувачений був повернутий обличчям у той бік, тому його показання, що він не міг бачити, як гроші поклали до шухляди, є сумнівними та не приймаються судом до уваги.

Заявник розповів, що працівники поліції вже раніше вимагали від нього гроші за заготівлю деревини. Приблизно за рік до подій, викладений у вироку, чоловіку почали надходити погрози за те, що він не купує паливо у потрібних людей та не сплачує данину. З’ясувалося, що погрози були начебто від працівників поліції. Чоловік підтвердив, що це не перше його звернення до Департаменту Внутрішньої Безпеки відносно співробітника поліції. Звертався він також щодо вимагання грошей співробітниками поліції за продаж пального. Він писав заяву стосовно дільничного Красногвардійського відділення поліції Дніпра і останнього затримали, після того, як заявник передав йому хабар.

Оперуповноваженого поліції покарали позбавленням волі на 2 роки. А також заборонили обіймати посади в правоохоронних органах чи займатися правоохоронною діяльністю строком на 1 рік.

На вирок можуть подати апеляцію протягом 30 днів після його оголошення. Станом на дату публікації інформація про апеляцію відсутня.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"