НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

У Чернівецькому відділі поліції виявлені факти порушення права затриманих осіб на захист

23.02.2019

Моніторинговою групою в рамках реалізації національного превентивного механізму було здійснено візит до Чернівецького відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області.

Відділення поліції розміщене у чотириповерховій будівлі. Вхід на перший поверх обладнаний пандусом, проте, особи з інвалідністю потрапити можуть тільки в хол, оскільки в коридор першого поверху ведуть сходи.

Не забезпечено вільного доступу громадян до книги скарг та пропозицій.

Відсутня спеціально обладнана кімната для проведення слідчих дій. У кімнатах відділення, де відбувається спілкування з запрошеними, затриманими чи доставленими особами, немає аптечки, води та одноразового посуду. У аптечці в кімнаті прийому громадян виявлені медикаменти, термін придатності яких сплив.

В журналах обліку доставлених, відвідувачів, запрошених та  інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги затриманим виявлені помилки та виправлення. Також час інформування центру безоплатної вторинної правової допомоги про затримання особи вказаний формально. Як пояснили поліцейські, до значної кількості затриманих не з’являлися адвокати, призначені центром безоплатної правової допомоги. Так, з 01 до 19 лютого 2019 року з сімнадцяти повідомлень центру про затримання осіб до відділу поліції прибули лише чотири адвокати.

Хол та робоче місце працівників чергової частини зовсім не опалюються, а двері аварійного виходу перебувають в аварійному стані, що в зимовий період спричиняє значні  незручності для поліцейських, які цілодобово несуть чергування та змушені перебувати у верхньому одязі.

Під час спілкування членів моніторингової групи з працівниками поліції останні  повідомили про нагальну потребу в оновленні застарілих та зламаних меблів у кабінетах та в забезпеченні відділу комп’ютерною технікою.

За результатами візиту будуть надіслані листи реагування до Головного управління національної поліції у Чернівецькій області.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"