НОВИНИ

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

РУБРИКАТОР

У Чернівецькому та Рівненському СІЗО спецназівці тренувалися над ув’язненими (відео)

16.07.2018

В Рівенському а тепер і в Чернівецькому СІЗО відбулися тренування спецпідрозділів. Ніхто не заперечує що подібні підрозділи та їх тренування повинні бути в системі. Але всі ми знаємо і пам’ятаємо як раніше безкарно «тренувалися» подібні спецпідрозділи на в’язнях,лише для підвищення своїх навичок,використовуючи при цьому спецзасоби.

Або як заводилися подібні «маски-шоу» в установу для придушення мирних протестів в’язнів котрі оголошували голодування для звернення уваги влади на кричущі порушення прав людини в місцях позбавлення волі.

В новому законопроекті про пенітенціарну реформу N°7337 легалізується діяльність спецпідрозділів. Тепер їх будуть застосовувати не тільки в критичних випадках а й прописується право заводити «маски-шоу» для обшуків. Все це зроблено для того щоб під виглядом обшуків залякувати та розправлятися з занадто вимогливим до відстоювання своїх прав в’язнями. Як то кажуть «щоб другим не повадно було».

Дуже зручно тепер буде побиття пояснювати тим,що начебто при обшуці в’язень накинувся на спецпризначенця, або очі підняв коли кричали «всім тримтіти- працює Корд». Також в законодавство прописують «тероризм в місцях позбавлення волі… По факту тепер всі незручні в’язні стануть терористами.

В ЗМІ кожного дня ми бачимо як розповідають про пенітенціарну реформу,як намагаються зруйнувати стару Гулагівську систему,але все це лише слова. На справді під гаслами «права людини понад усе» проводиться імітація реформи. Все лишається на своєму місці,мутується та перетворюється на ще небезпечнішу потвору… Вважають правозахисники з ГО «Альянс Української Єдності»

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"