НОВИНИ

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

РУБРИКАТОР

У Білій Церкві патрульних поліцейських підозрюють у перевищенні повноважень у перші дні вторгнення

13.07.2023

На Київщині у Білій Церкві чотирьох співробітників патрульної поліції підозрюють у перевищенні службових повноважень у перші дні повномасштабної агресії росії. Про це редакція 368.media   дізналася з матеріалів справи за  ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК. Інцидент, про який йде мова, стався на стаціонарному блокпості в місті Біла Церква СП-020 увечері 25 лютого 2022 року. Тут поліцейські зупинили Renault Master з двома чоловіками для здійснення перевірки транспортного засобу та пасажирів на предмет причетності до діяльності диверсійно-розвідувальних груп та перевезення заборонених у вільному обігу речей та предметів.

Водій надав патрульним свої документи. При цьому пасажир не встиг зробити це. На думку патрульних чоловік був занадто повільний. Поліцейські, невірно оцінивши ситуацію, що склалася, висунули вимогу негайно вийти із транспортного засобу, після чого без попередження про застосування фізичної сили та спеціальних засобів витягли чоловіка із салону автомобіля. Постраждалого поклали на землю обличчям донизу.

Двоє інших патрульних, що перевіряли документи у водія, побачивши конфлікт, висунули водію вимогу вийти з авто. Не дочекавшись цього, без попередження про застосування фізичної сили та спеціальних засобів, а також без надання достатньої кількості часу для виконання вимог, вивели останнього із салону автомобіля. Постраждалого також поклали  на землю обличчям донизу та змусили його залишатися поряд із працівниками поліції.

До місця зупинки підійшли інші правоохоронці. Командир роти та один з інспекторів надягнули на затриманих кайданки.

Після цього поліцейські умисно почали наносити затриманим удари руками та ногами в район тулуба, ніг та голови. Далі людей обшукали. Нічого не виявивши, поліцейські доправили чоловіків до Білоцерківського райуправління поліції. На місці заступник начальника управління виявив відсутність законних підстав затримання останніх та поновив їх права.

Патрульним повідомили про підозри за ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК. Їх відсторонили від виконання обов’язків.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"