НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

У бібліотеках Києва проводять навчання підлітків спілкуванню з поліцейськими

25.05.2017

Бібліотека стала простором довіри, де правоохоронці, правозахисники і громадяни випрацьовують модель правильної взаємодії молоді та поліції. У межах співпраці з бібліотеками Солом’янського району міста Києва, Міжнародною Поліцейською Автомобільною Корпорацією України Управління патрульної поліції в м. Києві спільно з програмою «Просвітництво» Асоціації УМДПЛ проводять тренінги «Базові навички безпечного спілкування».

3 головна - копия

Перші два тренінги відбулися 27 квітня та 18 травня 2017 року у Київській бібліотеці імені Достоєвського, що входить до Центральної бібліотечної системи Солом’янського району м. Києва. Учасниками правоосвітніх заходів стали учні спеціалізованої школи №43 та студентів Київського електромеханічного коледжу.

Централізована бібліотечна система (ЦБС) Солом’янського району міста Києва об’єднує 17 бібліотек: 7 бібліотек для дітей і 10 бібліотек для дорослих.

14 - копия

«Головне завдання бібліотеки – приносити користь людям. Ми завжди реагуємо на суспільні зміни та намагаємося задовольняти потреби людей. Сьогодні українцям необхідно підвищувати рівень правової свідомості.  Багато хто розуміє, що наше безпечне, комфортне життя залежить від нас самих, найголовніше – мати певні орієнтири для розвитку, самоосвіти», – зазначила Іванна Щербина, директор Централізованої бібліотечної системи Солом’янського району м. Києва.

1 - копия

За словами Іванни Щербини, співпрацювати важливо задля досягнення кращого результату спільними зусиллями. Так, задля побудови моделі правильної взаємодії молоді та поліції представники Управління патрульної поліції у м. Києві та Сергій Перникоза, тренер програми «Просвітництво» Асоціації УМДПЛ, розробили спільну програму тренінгу.

5 - копия

Правоохоронці розповіли підліткам про юридичну відповідальність і основи взаємодії із законом, окреслили функції держави.

7 - копия

Діти також дізналися про відмінності між нормами поведінки та нормами права та основні види юридичної відповідальності, зокрема кримінальної, адміністративної, цивільної та дисциплінарної.

6 - копия

Про правила спілкування з поліцією та права людини розповідав Сергій Перникоза, координатор Моніторингової кампанії «Поліція під контролем». На прикладі власних спостережень він ділився з дітьми практичними порадами щодо того, як починати розмову з поліцією.

12 - копия

«Спершу потрібно привітатись, ідентифікувати поліцейського – зрозуміти, з ким маєте справу. Попросіть поліцейського, щоб він назвав себе та запишіть цю інформацію. Потім попросіть поліцейського пред’явити документи і переконайтесь, чи дані збігаються з тим, що ви записали. Чого не варто робити: агресивно поводитись, втікати та боятись», – пояснює правозахисник.

Завдяки рольовій грі «Я і поліція» діти розібрали життєву ситуацію «Пред’явіть документи і виверніть кишені». Під час постановки сценки вони представили модель власної поведінки під час взаємодії з поліцією.

10 - копия

Щоб підказати правильну модель взаємодії, у сценку втрутились представники Управління патрульної поліції України та правозахисник Сергій Перникоза.

13 - копия

Детальніше про основи спілкування з поліцією підлітки зможуть дослідити у практичному пораднику «Підлітку про поліцію». Видання доступне до безкоштовного завантаження – http://bit.ly/2jqvXAl

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"