НОВИНИ

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

РУБРИКАТОР

У Бердичівській виправній колонії (№ 70) знову виявлені недоліки

13.01.2017

28 грудня 2016 року моніторингова група у складі регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого в Житомирській області та громадських моніторів здійснила повторний візит до Бердичівської виправної колонії (№ 70).

Нині адміністрація установи вживає заходів щодо усунення недоліків, які були виявлені в ході попереднього візиту.

Водночас монітори звернули увагу керівництва колонії на відсутнє водопостачання в приміщенні для приготування їжі та в кімнатах тривалих побачень, а також на те, що постільна білизна для осіб, які прибувають на такі побачення, застаріла та потребує заміни.

Монітори зауважили, що у підсобному приміщенні, яке використовується засудженими, працевлаштованими в установі пекарями, експлуатуються електричні прибори з пошкодженою ізоляцією, а стіни вказаного приміщення вкриті пліснявою.

Вікна у дільниці карантину, діагностики і розподілу установи потребують заміни, окремі з них на момент візиту були забиті поліетиленовою плівкою. У більшості приміщень пральні відсутнє освітлення.

У медичній частині установи ліки зберігаються разом із продуктами харчування медичного персоналу.

У приміщенні, в якому розташовані кімнати тривалих побачень, відсутні інформаційні стенди з профілактики ВІЛ/СНІДу та можливих інфекцій, які передаються статевим шляхом. Особам, які прибувають на побачення, не пропонують безкоштовні засоби контрацепції, хоча вони є в наявності. При цьому, в установі лише половина ВІЛ-інфікованих осіб отримують високоактивну антиретровірусну терапію.

За результатами моніторингового візиту підготовлено звіт, який буде направлено для відповідного реагування профільним державним установам.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"