НОВИНИ

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

РУБРИКАТОР

У Баффало 57 поліцейських оголосили бойкот після відсторонення колег, які вдарили 75-річного демонстранта

08.06.2020

57 співробітників поліцейського загону швидкого реагування в американському місті Баффало, штат Нью-Йорк, залишили підрозділ після відсторонення двох їхніх колег, підозрюваних у побитті демонстранта. Фактично працювати відмовився весь активний склад міських сил спецпризначення. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Копи вважають, що їхні колеги були відсторонені від роботи за виконання наказів, заявив каналу голова міської профспілки співробітників поліції. При цьому співробітники залишилися на службі в поліції, зазначає канал CNN, посилаючись на неназване джерело.

Двоє спецпризначенців у Баффало були відсторонені від роботи без збереження зарплати. Це сталося після того, як у мережу потрапило відео, на якому поліцейські штовхають під час припинення акції протесту 75-річного демонстранта Мартіна Гуджино, який впав на асфальт і отримав травму.

Інцидент стався на площі перед міською ратушею — протестуючі перекрили рух машин, і поліція приїхала, щоб витіснити їх в сусідні райони. На кадрах видно, як літню людину грубо штовхає варта порядку, він падає навзнак, ударяється головою об асфальт і спливає кров’ю.

Потерпілого госпіталізовано в тяжкому стані. Відеоролик викликав обурення в соціальних мережах і звинувачення поліції в надмірному застосуванні сили до демонстрантів.

Поліцейських Аарона Торгласьки і Роберта Маккейба заарештували у суботу, 6 червня. Проте після цього їх відпустили під підписку про невиїзд з штату Нью-Йорк. Обом поліцейським пред’явлено звинувачення в умисному спричиненні шкоди здоров’ю людини. Очікується, що суд у цій справі відбудеться 20 липня.

Наголошується, що обвинувачені свою провину не визнали.

Протести у великих містах США розпочалися наприкінці травня після загибелі чорношкірого жителя Міннесоти Джорджа Флойда. У деяких випадках демонстрації переросли в сутички з поліцією, частина учасників грабувала магазини і вдалася до вандалізму.

У кількох містах США влада заборонила використовувати проти демонстрантів спецзасоби для розгону натовпу, наприклад, сльозогінний газ. У Денвері розпорядження про заборону на використання сльозогінного газу, світлошумових гранат і гумових куль ухвалив місцевий суд. За деякими повідомленнями, в сутичках із демонстрантами постраждали понад 100 поліцейських.

Городской совет Миннеаполиса, где при задержании полицейскими погиб афроамериканец Джордж Флойд, проголосовал за расформирование департамента полиции города.

Об этом сообщает местное издание Star Tribune, передает Цензор.НЕТ.

Количество голосов в поддержку этого решения, сообщили в городском совете, достаточно для того, чтобы в случае необходимости преодолеть вето мэра города Джейкоба Фрея. Ранее он выступал против этой инициативы.

Вместо департамента полиции будет создана специальная программа по общественной безопасности, которую будет координировать городской совет. Как конкретно она будет работать, пока неясно.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"