НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Техніка «Чотирьох стихій»: для персоналу сервісного центру МВС провели тренінги зі стресостійкості

14.12.2022

У рамках Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки правоохоронці розповіли учасникам заняття про поняття, ознаки, джерела, стадії стресу, методи зняття психологічної напруги та відпрацьовували на практиці методи регуляції свого психоемоційного стану.

Захід організовано за ініціативи керівництва Головного сервісного центру МВС у рамках Національної програми психічного здоров’я, де інструктори відділу психологічної забезпечення столичного главку та районних управлінь поліції проводили тренінги зі стресостійкості для співробітників сервісного центру.

Зі вступним словом до присутніх звернулись керівник управління кадрового забезпечення поліції Києва Вікторія Азарова та начальник відділу психологічного забезпечення Денис Романенко, які розповіли про тематику проведення тренінгу:

«У ході зустрічі ми навчимося самостійно справлятися з психічною напругою, аби у подальшому допомогти і собі, і оточуючим. Основна мета програми – подолати пов’язаний з війною стрес та наслідки пережитих травматичних подій, запобігти розвитку посттравматичного стресового синдрому та психічних розладів».

Інструкторами виступили поліцейські-психологи Печерського, Деснянського, Дарницького управлінь поліції. Тренери говорили з присутніми про поняття, ознаки, джерела, стадії стресу та визначили стрес-фактори кожного учасника.

Під час практичної присутні частини вчилися технікам «Чотирьох стихій»: дихання та м’язового розслаблення за методом Джейкобсона. Основну увагу було приділено формуванню ресурсного стану учасників тренінгу – вміння розуміти себе. Мова йшла про емоції, почуття, відчуття, усвідомлення потреб, як виникають і ті, які вдалося реалізувати навіть під час воєнних дій. Для цього були використані техніка «Колесо балансу», картки потреб та емоцій Карла Плейснера (техніка ненасильницького спілкування), метафоричні асоціативні карти «Я та всі, всі, всі» Каміли Крюгер.

Учасники визначили та проговорили не тільки про особисті ресурси та засоби управління стресогенними чинниками, але й знайшли спільний для всіх символ внутрішнього балансу, який разом відтворили на папері, виконавши вправу «Спільний малюнок». Національна поліція України

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"