НОВИНИ

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

РУБРИКАТОР

Татаров, якого вимагають звільнити тисячі українців, досі “реформує” правоохоронні органи

21.07.2023

На посаді заступника керівника Офісу президента України досі попри заклики громадськості працює Олег Татаров – керівник головного слідчого управління МВС за часів Віктора Януковича, який публічно розповідав, що силовики не б’ють протестувальників на Євромайдані. 

Напередодні, 20 липня, Татаров провів зустріч із низкою європейських посадовців щодо реформування правоохоронного сектору в Україні. Повідомлення щодо цього з’явилось на сайті ОП.

Звільнити Татарова з посади вже кілька років марно вимагають представники громадського сектору та пересічні українці. У липні 2021 року понад 25 тисяч громадян підписали відповідну петицію, втім, президент Володимир Зеленський тоді казав, що не може звільнити заступника керівника свого офісу.

У відповіді на прохання громадськості президент переконував, що це нібито не входить до його повноважень, однак до цього він же підписував укази про звільнення заступників керівника Офісу президента. Так, позбувся посади Сергій Трофімов, який відповідав в ОП за регіональну політику. Указ щодо цього Зеленський підписав 4 листопада 2020 року.

Татаров ще із листопада 2020-го увійшов до складу Комісії з правової реформи.

На зустрічі 20 липня в ОП були присутні керівний директор і командувач цивільних операцій Європейського Союзу в Європейській службі зовнішніх справ Стефан Томат, представник секретаріату командувача цивільних операцій Ева-Марія Величкович, голова Консультативної місії ЄС в Україні Рольф Холмбо, заступниця голови Консультативної місії Мора О’Салліван та радник Консультативної місії з політичних питань Андреас Сампсон.

Судячи із повідомлення на сайті ОП, зустріч не стала останньою й проводити їх збираються регулярно. Татаров перед гостями наголосив, що “дуже важливо, щоб суспільство було поінформоване про обставини злочинів і осіб, які відповідальні за їх вчинення”. 

Нагадаємо, що, окрім того, що Татаров переконував громадськість у 2013 році, що силовики не б’ють євромайданівців, він ще й розповідав про те, що зброю на Майдані могли застосовувати самі протестувальники.

Невдовзі після цих слів у січні 2014-го Янукович вручив Татарову звання “Заслужений юрист України”.

Щодо Татарова вело слідство НАБУ, втім, його зупинила, між іншим, тодішня керівниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"