НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

На Миколаївщині СБУ викрила посадовців на незаконному переправленні іноземців до Євросоюзу

23.03.2018

Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією викрили посадовців на незаконному переправленні іноземців до країн Євросоюзу.

Правоохоронці встановили, що організував міжрегіональне угруповання, яке діяло на території чотирьох областей, начальник відділу з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії із правоохоронними органами Миколаївської міської ради. До складу угруповання також входили працівники державної міграційної служби, МВС, адвокат та представники кримінального світу. Оперативники спецслужби зафіксували, що зловмисники підшуковували іноземців, зацікавлених у можливості незаконного виїзду до Європейського Союзу.

Для виготовлення підроблених документів ділки використовували паспорти та посвідчення громадян України, видані на території АР Крим в період до тимчасової анексії півострова, достовірність яких неможливо підтвердити. На основі фальсифікованих документів клієнтам оформлялися нові ID-паспорти, картки платників податків, а потім і закордонні паспорти. Співробітники СБ України задокументували кілька епізодів незаконного оформлення документів учасниками угруповання. Двом іноземцям зловмисники, зокрема, забезпечили повний пакет підроблених документів за дванадцять тисяч доларів США.

У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці затримали організатора та шістьох учасників угруповання згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів справи у кількох областях співробітники виявили бланки та печатки різних держструктур для виготовлення фальшивих документів, в організатора також паспорт громадянина РФ та документи з обмеженим доступом з мобілізаційної роботи. У зловмисників вилучено п’ятдесят тисяч доларів США, понад дві тисячі євро, більш ніж 250 тисяч російських рублів, п’ятсот грамів золота у злитках , сім пістолетів та дві рушниці.

Затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України. Вирішується щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"