НОВИНИ

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

РУБРИКАТОР

Священник, який вимагав $100 тисяч за посаду в поліції, визнав вину і отримав 5 років умовно

06.08.2021

Рівненський міський суд Рівненської області затвердив угоду про визнання винуватості щодо колишнього капелана, який звинувачувався у незакінченому замаху на заволодіння $100 тис.  за попередньою змовою з працівником правоохоронного органу (вирок від 7 липня).

На початку жовтня минулого року обвинувачений зустрівся із працівником поліції і збрехав, що за грошову винагороду може вирішити питання призначення його на керівну посаду до територіальних органів Національної поліції області, в тому числі, на посаду начальника Сарненського ВП ГУНП в Рівненській області за 100 тисяч доларів.

Також священник вступив у змову із колегою потерпілого –  старшим інспектором чергового сектору реагування патрульної поліції № 2 Демидівського відділення поліції. Спільник перебував у товариських відносинах із потерпілим і запевнив його, що все серйозно.

У телефонних розмовах священник квапив поліцейського, казав прискорити передачу грошей і, зрештою, погодився на одержання частини.

6 листопада 2020 року на автостоянці поблизу ТРЦ «Арена», що в місті Рівне, священник та його спільник отримали 21 400 доларів. Вони були одразу затримані, а більша частина доларових купюр виявились несправжніми.

До суду надійшла угода про визнання винуватості. Допитаний у судовому засіданні чоловік усе підтвердив. Враховується, що він  не є організатором групи і сприяв у викритті співучасника злочину, матеріали щодо якого виділено в окреме провадження.

Суд призначив 5 років позбавлення волі, звільнивши засудженого від відбуття покараня з іспитовим строком 3 роки.

Підсудний є учасником антитерористичної операції в окремих районах Донецької та Луганської областей, надавав волонтерську допомогу в зоні конфлікту, за що неодноразово заохочувався різними цивільними, військовими та церковними нагородами.

У відкритих джерелах є дані, що обвинувачений значився керівником Управління Рівненської Єпархії Української православної церкви. За інформацією ЗМІ, за два тижні до затримання чоловік написав заяву про виведення зі штату і богослужінь більше не веде. Раніше він також був капеланом ПЦУ (військовим священником в армії).

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"