НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Судитимуть двох колишніх правоохоронців і одного тюремника, які працювали на ворога

10.11.2023

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно вже колишнього поліцейського за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідство встановило, що під час окупації м. Куп’янськ діючий правоохоронець перейшов на бік ворога. На той момент він обіймав посаду поліцейського відділу реагування патрульної поліції Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в області.

Спочатку обвинувачений віддано ніс службу на російських блокпостах. Після цього він вирішив офіційно «працевлаштуватись» до «Управления внутренних дел ВГА Харьковской области», подавши для цього необхідні документи.

Зрадника призначили на посаду «и. о. начальника отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения» у псевдоправоохоронному органі.

У відповідності до російського законодавства він виносив «постановления об отказе в возбуждении уголовных дел» за порушення правил дорожнього руху особами у тимчасово окупованому Куп’янському районі. Крім того, «правоохранитель» погоджував графіки та схеми руху автобусів з м. Купʼянськ до окупованої АР Крим та російського Бєлгорода.

Згодом «правоохранитель» встиг отримати нову посаду — «заместителя командира роты отдельной роты ДПС Государственной инспекции безопасности дорожного движения» у незаконному органі «УВД ВГА Харьковской области».

Чоловіка звільнено з органів Національної поліції України. Нині він переховується від українського правосуддя, його оголошено у розшук.

Обвинуваченого судитимуть заочно.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві. Оперативний супровід — ДБР, Харківське управління ДВБ НПУ, 4 прикордонний загін Східного регіонального управління ДПСУ. Джерело

Херсонською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника Голопристанської виправної колонії №7 за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Слідство встановило, що у вересні 2022 року обвинувачений погодився на співпрацю із ворогом та був призначений окупантами «начальником» Голопристанської установи виконання покарань.

З жовтня 2022 року забезпечував тимчасове розміщення у закладі засуджених з установ виконання покарань правобережної Херсонщини. Звідти спецтранспортом людей перевозили до аналогічних колоній на окупованій території та до установ російської федерації.

Таким чином обвинувачений, у співпраці з представниками пенітенціарної системи рф, сприяв незаконному переміщенню понад 1700 громадян України, які за вироками судів були засуджені та утримувалися в установах відбування покарань Херсонської області.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУНП у Херсонській області.Джерело

На Житомирщині судитимуть колишнього правоохоронця, який закликав до зміни меж державного кордону

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Житомирського району за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що 29-річний колишній правоохоронець упродовж 2020-березня 2023 років розміщував на своєму акаунті у соцмережі дописи з проросійською риторикою.

Він переконував, що треба відмовитися від тимчасово окупованих ворогом територій Донецької та Луганської областей і «задекларувати новий кордон по лінії фронту».

Вже після повномасштабного російського вторгнення рф стверджував, що «ніщо так не шкодить неньці Україні, як її територіальна цілісність у межах січня 2014 року». Також поширював заяви про те, що війну на території України веде не росія.

Обвинувачений підтримував та розповсюджував ідеологічні наративи держави-агресора, називав українське суспільство зневажливими словами. Стверджував, що не треба воювати з росіянами, «бо ми один народ».

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"