НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Суддя поскаржилася на голову суду, який сказав, що вона «випускає осіб з-під варти»

27.09.2019

Суддя Вінницького міського суду Руслана Романчук поскаржилася на голову суду до Вищої ради правосуддя. Така заява розміщена на сайті ВРП.

11 вересня на зборах суддів стало відомо, що за кілька днів до цього голова суду Михайленко дав вказівку працівникам апарату суду передавати йому інформацію щодо застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Голова суду начебто заявив, що Романчук «випускає осіб з-під варти».

Суддя розповіла про два таких випадки. Один раз у справі про викрадення транспортного засобу прокурор не вручив клопотання стороні захисту і засідання відклали, наступного дня будівля суду була знеструмлена, а вночі строк запобіжного заходу закінчився.

В інші справі про грабіж і розбій суддя 21 серпня вийшла із відпустки. Однак один із обвинувачених, потерпілий і захисник потерпілих не з’явилися. Суд не міг розглядати справи без них і засідання відклали на 11 вересня. До цього часу в обвинуваченого закінчився строк тримання під вартою. У засідання 11 вересня не прийшов жоден із прокурорів і захисники обвинувачених. Колегія суддів з цього приводу звернулася до керівництва прокуратури області і до голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Вінницької області. Суддя Романчукпереконує, що нею вживалися заходи для забезпечення прав всіх учасників справи.

За кілька днів до зборів суддів до Романчук прийшли керівник апарату і його заступник і сказали, що вказівкою голови суду хочуть переглянути її справи, тому що вона «випускає осіб з-під варти». Суддя вважає, що вони не мають таких повноважень і не можуть її оцінювати її рішення.

Крім того, голова суду нібито заявив судді Романчук, що має щодо неї всю інформацію, а запобіжні заходи повинні продовжуватися, їх слід було розглядати за Інструкцією, а рішення писати «від руки», повідомляти йому інформацію по справах, і він не хоче, щоб на нього писали скарги.

Як стверджує Романчук, заява голови суду, що вона «випускає осіб з-під варти», вже набула розголосу і дискредитує її як суддю.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"