НОВИНИ

19.09.2024

18.09.2024

17.09.2024

16.09.2024

13.09.2024

12.09.2024

РУБРИКАТОР

Суддю, яка виїхала за кордон два з половиною роки тому, збираються звільнитм з посади тільки зараз

10.09.2024

Два з половиною роки тому суддя Вищого адміністративного суду Інна Масло залишила територію України й відтоді на роботі не з’являється, що підриває авторитет правосуддя. На цій підставі перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила вести подання про її звільнення з посади.Представник НАБУ (на фото) повідомив, що у 2022 році суддя певний час перебувала у щорічній відпустці, а потім, до 25.04.2023 — у відпустці без збереження заробітної плати. У подальшому І.Масло зверталася про продовження відпустки без збереження заробітної плати, але їй в цьому було відмовлено. Тож у НАБУ дійшли висновку, що після 25.04.2023 суддя відсутня на робочому місці без законних підстав, тобто фактично самоусунулася від виконання обов’язків.

Крім того, І.Масло, за його словами, неодноразово викликалася детективом бюро для допиту в якості свідка та підозрюваної. Однак, на ці виклики суддя не відреагувала, у телефонному режимі з детективом не зв’язувалася, тобто не виконала обов’язки, передбачені КПК,

З огляду на такі обставини, доповідач Тетяна Бондаренко зазначила, що така поведінка І.Масло свідчить про недотримання нею норм суддівської етики та стандартів поведінки, що забезпечують довіри суспільства до суду. Отже, суддею допущено поведінку, яка підриває авторитет правосуддя. Крім

того, І.Масло за цей час не брала участі у жодних заходах з підвищення кваліфікації, що необхідно для виконання повноважень судді, не виходить на зв’язок із судом та не повідомляє про своє місце перебування.

Тому Т.Бондаренко запропонувала застосувати до судді дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення з посади, що одноголосно було підтримано членами ПДП ВРП.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"