НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

РУБРИКАТОР

Суддя закрив справу дочки своєї колеги про “п’яне водіння”. На нього подали скаргу до ВРП

11.05.2021

До Верховної ради правосуддя направили скаргу на суддю Печерського райсуду Володимира Карабаня, який закрив справу щодо п’яного водіння дочки своєї колеги, судді Константінової, адже дівчина надала довідку, що вона була твереза. 

Про це повідомив у фейсбуці адвокат “Автомайдану”, співзасновник “Адвокатської дорадчої групи” Роман Маселко.

Правозахисник вказав на один суто юридичний момент у ситуації з дочкою судді Константінової та падчеркою судді Кицюка, який є серйозним порушенням — закриття справи за керування у стані сп’яніння.

Суддя Карабань закрив справу, бо дочка судді надала довідку, що вона була твереза.

Однак ст. 130 КУпАП чітко передбачає — відповідальність наступає не лише за нетверезе водіння, але і за відмову від проходження огляду на стан сп’яніння. При цьому достатньо лише ознак того, що водій п’яний. Тобто водій може бути тверезий, але поводитись як п’яний і цього достатньо для вимоги пройти огляд. Карабань досвідчений суддя, який розглянув тисячі таких справ і йому це дуже добре відомо. Однак він повністю виправдав Константінову. При цьому він не викликав поліцейських, не встановлював чи були ознаки сп’яніння і т.д. Цікаво, що Карабань дуже завантажений суддя і часто не встигає розглядати такі справи у 90-денний строк. Тому багато справ він закрив за спливом строку. Але от у цій справі він проявив небачену оперативність та розглянув її на 8 робочий день після отримання“, — написав Маселко.

Також він вказав, що на сайті Єдиного держреєстру судових рішень чомусь немає статті, за якою притягувалась Константінова. Швидше за все працівники суду навмисно внесли неповну інформацію, щоб не було видно, що протокол складено за нетверезе водіння.

Все це свідчить, що з Карабанем порішали, а він, як мінімум, вчинив дисциплінарний проступок і має понести покарання”, — вважає Роман Маселко.

Тому, на Володимира Карабаня була подана скарга до Вищої ради правосуддя.

Також правозахисник нагадав, що раніше Вища рада правосуддя вже “відмазувала” суддю Константінову, яка дала безпідставний дозвіл на обшук в активіста “Автомайдану”, але у ВРП жодних порушень не побачили.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"