НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Суддя Верховного Суду Львов хоче поновитися на посаді через сумнозвісний Окружний адмінсуд Києва

29.10.2022

​​Богдан Львов звернувся із позовом до ОАСК проти свого колишнього роботодавця – Верховного Суду. Про це повідомила “Спілка мертвих юристів”. У позові Львов просить поновити себе на посаді судді КГС ВС і стягнути на свою користь розмір середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу.

Імовірність того, що ОАСК прийме рішення на користь Львова дуже висока. Цей суд відомий своїми рішеннями на користь РФ.

“Посада, яку обіймав Львов, входить до трійки ключових у країні. Через це його вплив на судову систему був (і дуже ймовірно досі залишається) колосальним. До того ж, залишається величезний інструментарій непрямого корупційного впливу”, – пояснює виконавча директорка Фундації DEJURE Марина Хромих.

Результати рішення ОАСКу на користь Львова будуть катастрофічними.

“Це зацементує фактичну неможливість звільнення судді з російським паспортом з системи”,  – зазначає голова правління Фундації DEJURE Михайло Жернаков.

Нагадаємо, раніше журналісти програми “Схеми” з’ясували, що Богдан Львов має російське громадянство та незадекларовану квартиру у Москві. Голова ВС Всеволод Князєв, отримавши результати перевірки СБУ, відрахував його зі штату суду. Також українська військова Аліна Михайлова зареєструвала петицію до Президента про перевірку підстав для припинення українського громадянства Богдана Львова. Петиція набрала 25 тисяч необхідних підписів менш ніж за тиждень, проте Володимир Зеленський досі не розглянув та не оприлюднив жодної публічної заяви на цю тему.

“Це фактичний карт-бланш від Зеленського для всіх росіян і їхніх агентів у судах на продовження їхньої підривної діяльності”,  – резюмує Михайло Жернаков.

Лише припинення громадянства Львова зможе поставити крапку в цій історії. Адже припинення громадянства України є самостійною безумовною підставою для припинення повноважень судді.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"