НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Судді так званої “ДНР” отримували пенсії підвиглядом переселенців

16.10.2017

Правоохоронці викрили чотирьох “суддів” так званої ДНР, що зареєструвалися як вимушені переселенці на підконтрольній уряду території Донеччини.

Зокрема, як повідомили в прес-службі Нацполіції Донеччини, йдеться про заступника голови «Верховного суду – Військового трибуналу» з Горлівки, суддю «Верховного суду ДНР» з Макіївки, суддю «Центрально-Міського міжрайонного суду Макіївки» та суддю «Амвросіївського міжрайонного суду».

В ході роботи у рамках кримінального провадження за ч.1 ст. 258-3 «Створення терористичної групи чи терористичної організації» Кримінального кодексу України відділенням спеціальної поліції була отримана оперативна інформація стосовно злочинної діяльності суддів так званої «ДНР».

Встановлено, що усі вони були зареєстровані на території, підконтрольній Україні, як внутрішньо переміщені особи, перебуваючи в цей час на посадах  «суддів» в терористичній організації, – розповіли в поліції.

Серед зрадників – 60-річний мешканець Горлівки, який з 2016 року обіймає в терористичній організації посаду заступника голови «Верховного суду – Військового трибуналу». Саме цей суд оголошує незаконні вироки українським військовим, що потрапили у полон, та мирним мешканцям з проукраїнською позицією, яких відправляють у тюрму за надуманими приводами. До переходу на службу до бойовиків працював головою Калінінського районного суду  Горлівки. Встановлено, що чоловік з 2014 року значиться «переселенцем» та зареєстрований у Костянтинівці.

Його колега, суддя «Верховного суду ДНР», яка мешкає в окупованій Макіївці, з квітня 2015 року зареєструвалася як переселенка в Покровському районі.

Ще одна представниця терористичної організації, суддя «Центрально-Міського міжрайонного суду Макіївки», стала на облік внутрішньо переміщених осіб у Маріуполі. У поліції є дані, що близько року на її ім’я з бюджету України перераховувалася пенсія, яка отримувалася в одному з маріупольських поштових відділень. Наразі жінка перебуває в розшуку.

Повідомлений про підозру та перебуває у розшуку також суддя «Амвросіївського міжрайонного суду», який, згідно довідки переселенця, був зареєстрований спочатку у Слов’янську, а з 2015 року – у Краматорську.

Наразі тривають слідчо-оперативні заходи з метою викриття осіб, які були причетні до вказаних протиправних дій, та подальшого притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"