НОВИНИ

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

РУБРИКАТОР

Суд зобов’язав поліцію відкрити справу щодо обшуків НАБУ та СБУ в помічниці судді

13.03.2019

Суд зобов’язав поліцію розслідувати можливе перевищення службових повноважень працівниками Національного антикорупційного бюро та Служби безпеки України під час обшуку квартири помічниці судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва Тетяни Золотар.

Таке рішення ухвалив Орджонікідзевський районний суд міста Маріуполя Донецької області за результатами розгляду скарги адвоката помічниці на бездіяльність правоохоронців, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказувалося в скарзі, 6 грудня 2018 року вона звернулась до правоохоронних органів шляхом дзвінка на гарячу лінію 102 і повідомленням про вчинення дій з боку працівників СБУ і детективів НАБУ, що містять ознаки злочину, передбаченого частиною 1 статті 162 (порушення недоторканності житла) і ч. 1 ст. 365 (перевищення службових повноважень) КК України. Зазначена заява була зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення. Станом на 17 грудня 2018 року, всупереч вимозі ст. 214 КПК України, відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено не було.

У поданій заяві в поліцію йшлося про те, що 6 грудня проводився обшук службового кабінету судді Сараєва, а також Золотар, розташованих в адміністративній будівлі Приморського райсуду. Помічниця судді також вказала, що при виході зі свого кабінету в коридорі на лавці для відвідувачів вона виявила ключі від її квартири. У коридорі були присутні численні сторонні особи, серед яких співробітники СБУ і детективи НАБУ, які безпосередньо не перебували під час проведення обшуку. Золотар додала, що ключі від її квартири лежали в сумці, яка була оглянута в ході обшуку, і з якої були вилучені паспорт громадянина України та посвідчення помічника судді.

За словами Золотар, правоохоронці не змогли пояснити, яким чином ключі від її квартири виявилися в загальнодоступному місці. У заяві вона додала, що підставою для її звернення до правоохоронних органів стало те, що нібито співробітники СБУ разом з детективами НАБУ перебували в будинку, де розташована її квартира, про що їй повідомили сусіди. Вивчивши скаргу помічниці судді, суд її задовольнив і зобов’язав поліцію розслідувати зазначені обставини.

Як відомо, Сараєва і Золотар викрили на «гарячому». За версією слідства, Золотар була пособником судді в одержанні неправомірної вигоди в 15 тисяч гривень за винесення рішення у справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Відразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддя і був викритий «на гарячому».

Нагадаємо, суд продовжив відсторонення помічниці викритого НАБУ судді Сараєва. Раніше детективи встановили, що суддя Сараєв і його помічниця Золотар під час одержання неправомірної вигоди були в рукавичках.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"