НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

Суд залишив без розгляду позов керівника СБУ Миколаївщини проти журналістів Bihus.Info

22.10.2020

Галицький районний суд Львова залишив без розгляду позов Віталія Герсака про захист честі, гідності, ділової репутації. Керівник СБУ Миколаївщини подав позов після виходу розслідування Bihus.Info. Однак, адвокат проєкту “Свої Люди” Євген Воробйов разом з ГО “Платформа прав людини” подали ґрунтовний відзив із запереченнями на позовну заяву. 

Йдеться про позов керівника СБУ Миколаївщини Віталія Герсака про захист честі, гідності і ділової репутації. Герсак звернувся до суду після розслідування Bihus.Info, в ході якого журналісти знайшли у нього та його близьких майно неспівмірне з офіційними доходами родини. Йдеться про 2 квартири і паркомісця в у новобудові бізнес-класу (вартістю близько 400 тисяч доларів), якими володіє дружина Герсака Юлія. Також, вона володіє землею на близько 200 тис дол під Києвом, на неї та її матір оформлені Toyota Camry та BMW X6. На матір самого Герсака оформлені 2 квартири у Вінниці і близько гектару землі, а також Toyota Tundra. Остання має тюнінг, персоналізований під СБУшника.

Однак, після підготовчого засідання, на якому захисники журналістів подали ґрунтовний відзив із запереченнями, Герсак подав заяву про залишення позову без розгляду.

Нагадаємо, нещодавно НАЗК виявило недостовірні відомості на 800 тис грн у декларації Віталія Герсака, начальника Управління Служби безпеки України в Миколаївській області. Висновок про порушення щодо фігуранта розслідування Bihus.Info скеровано до НАБУ.

“Це перше кримінальне провадження щодо діючого високопосадовця СБУ за декларування недостовірних відомостей”, – зазначено в повідомленні.

Якщо ви активіст/журналіст і потребуєте захисту від фігурантів – звертайтесь до юристів платформи “Свої Люди”.

Нагадаємо, «Свої Люди» – це мережа юристів по всій Україні, що допомагають активістам та журналістам. Консультують при заповненні скарг, перевіряють матеріали до публікації та захищають права журналістів і активістів в судах.

Знайти свого юриста (для журналістів), або зареєструватись для участі в проєкті (для юристів) можна на сайті проєкту.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"