НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

Суд закрив справу про п’яну їзду голови КДК прокурорів

26.04.2018

Суд закрив провадження в справі про притягнення до адміністративної відповідальності Віталія Грушковського, який є головою Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Про це свідчить постанова Калинівського районного суду Вінницької області від 6 квітня.

Грушковський був затриманий 25 березня 2018 року приблизно об 00:10 на автодорозі М-12 381км+500 м поблизу Вінниці. Поліцейські склали адмінпротокол про те, що він керував автомобілем Toyata Camry у стані алкогольного сп’яніння. Від проходження медичного огляду на стан алкогольного сп’яніння у встановленому законом порядку відмовився, тому працівники поліції склали адмінпротокол.

Протокол про адміністративне правопорушення, складене 25.03.2018 стосовно голови КДКП Віталія Грушковського, а саме про те, що він “керував автомобілем Toyota з ознаками алкогольного сп’яніння”. Джерело: vn.20minut.ua

У суді Грушковський заявив, що був зупинений працівниками поліції нібито за те, що він рухався з технічною несправністю, а саме – не горіла лампа лівої фари в режимі ближнього світла. Грушковський приніс до суду лист Департаменту патрульної поліції Управління патрульної поліції у Вінницькій області, що фари у нього справні і в цій частині справа закрита.

Що ж стосується нетверезого стану, то Грушковський це заперечує. Він заявив суду, що не відмовлявся від проходження медогляду на стан алкогольного сп’яніння, «а навпаки просив працівників поліції забезпечити охорону його автомобіля іншим екіпажем патрульної поліції, оскільки на вулиці була вже ніч».

«Після цього він згідний був проїхати до медичного закладу для проведення огляду на стан алкогольного сп’яніння. Дане прохання залишилось поза увагою працівників поліції. Після складення протоколу про адміністративне правопорушення одразу ж самостійно проїхав до Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, де пройшов медичне обстеження», – розказав Грушковський суду.

Він приніс до суду виписку з лікарні, у якій зазначено, що ознак алкогольного сп’яніння у нього не зафіксовано. Виписку Грушковський отримав о 02:30, тобто через одну годину після складення протоколу.

Суд вважає, що працівники поліції не забезпечили проведення огляду Грушковського у лікарні у зв’язку з його незгодою на проведення огляду на місці затримання. Відтак, зазначив суд, протокол про адміністративне правопорушення складений з порушенням, тому братись до уваги не може.

Відзначимо, що суд не вказав місце роботи Грушковського, натомість зазначив його як «не працюючого». Так само Грушковський не вказав місце роботи у протоколі, який оприлюднили журналісти місцевого видання «20 хвилин».

У вказаному протоколі вказано, що «водій Грушковський В.Ю. керував автомобілем Toyota з ознаками алкогольного сп’яніння: різкий запах алкоголю з порожнини рота, почервоніння очей, поведінка не відповідає обстановці. Від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку водій відмовився у присутності двох свідків».

Зауважимо, що у декларації Грушковського не вказаного жодного автомобіля у власності чи користуванні. Разом з тим із вказаного протоколу видно, що власником автомобіля Toyota Camry, на якому зупинили Грушковського, є Онипко Н.О.

Віталій Грушковський з січня 2016 року є прокурором відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Вінницької області. З 2017 року він також є головою Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"