НОВИНИ

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

РУБРИКАТОР

Суд взяв під варту чоловіка, який у бійці зламав щелепу очільнику карного розшуку Харківської області

14.04.2020

Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави 31-річному харків’янину, підозрюваному у хуліганстві, вчиненому групою осіб та умисному заподіянні тяжкого тілесного ушкодження.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Як повідомляло видання Страна.ua один з учасників конфлікту між поліцейськими і активістами в центрі Харкова, через кілька днів сам з’явився в поліцію і дав свідчення. Йдеться про Савелія Мамаєва.

Він є братом дівчини, автомобіль якої потрапив в ДТП за участю начальника відділу розкриття злочинів проти особи ГУНП в Харківській області Сергія Новіка. Після цього інциденту і сталася бійка.

Перед тим, як дати свідчення поліції Савелій Мамаєв відповів на питання кореспондента «Страни» і

виклав свою версію подій.Нагадаємо, вечері, 6 квітня, в районі вулиці Піскуновської біля Харківського міського управління ГУМВС стався нібито звичайний конфлікт через ДТП між полковником поліції Новіковим Сергієм Івановичем – (начальник відділу розкриття злочинів проти особи ГУНП в Харківській області ) та дівчиною. Новіков виїзжав з управління та не пропустив автівку за кермом якої була дівчина.

https://www.facebook.com/policecontrolukraine/videos/220961948969885/?t=1

Після того, як Новіков потрапив у ДТП, ймовірно перебуваючи у стані сп‘яніння, він достав свою табельну зброю та почав нею погрожувати. Це розлютило опонента Новікова.

Ред.: Ось ще відео з місця конфлікту у Харкові, в результаті якого побили начальника управління карного розшуку та начальника відділу розшуку по тяжким злочинамНа відео начальник відділу розкриття злочинів проти особи полковник поліції Новіков Сергій погрожує своєю табельною зброєю, після того як потрапив у #ДТП. Потім ймовірно він покликав на допомогу очільника управління карного розшуку полковника поліції Драку Євгена. Детальніше про побиття поліціянтів карного розшуку: https://policecontrol.com.ua/novini/u-harkovi-pobyly-nachalnyka-upravlinnya-karnogo-rozshuku-ta-nachalnyka-viddilu-rozshuku-po-tyazhkym-zlochynam-video/Поліція розпочала розслідування за ч. 4 ст. 296(хуліганство) та ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) ККУ.На наступний день правоохоронці приїхали до трьох можливих фігурантів для проведення обшуків за статтею 296 ККУ. Про це розповів адвокат Юрій Кубай. За його словами, на місці навіть були присутні бійці #КОРД, проте слідчі не змогли пред'явити рішення суду і о 18:00 ретирувалися. #Харків #поліція

Gepostet von Police Control Ukraine am Dienstag, 7. April 2020

Потім ймовірно Новіков покликав на допомогу очільника управління карного розшуку полковника поліції Драку Євгена. На місце «ДТП» підійшов очільник управління карного розшуку полковник поліції Драка Євген Петрович.

Дівчина зателефонувала своєму брату, він за його версією приїхав на місце події, а там нібито вже було багато людей та інших активістів. Як нам повідомляло джерело у правоохоронних органах, він в свою чергу викликав підмогу. На підмогу приїхала бригада «Залютинських», яка входить до ОЗУ Казарцева.

Конфлікт став ще активніше та почалася бійка: «активісти»–озушники накинулася на поліцейських. Молодики побили поліцейських.

В ході бійки Драка Євгеній отримав зламану щелепу та відправився у лікарню, у Новікова (його сильно побили, отримав безліч гематом та подряпин, та втратив декілька зубів. Наразі існує висока ймовірність того, що Драці Євгену знадобиться додаткова операція із встановленням спеціальної пластини.

«Згодом одного з учасників конфлікту було встановлено: ним виявився 31-річний чоловік, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження очільнику карного розшуку поліції області та тілесні ушкодження його заступнику.»,– йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури.

Скоріше за все мова йде Савелія Мамаєва. 13 квітня чоловіку повідомлено про підозру за фактом хуліганства, вчиненого групою осіб та умисного заподіяння тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння (ч. 2 ст. 296, ч. 1 ст. 121 КК України).

«Наразі встановлюються інші особи, причетні до цього злочину.»,– зазначається у повідомленні.

Тепер йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Також нагадаємо, раніше невстановлені особи надавали стусанів заступнику начальника ГУНП начальнику слідчого управління Чижу Сергію Анатолійовичу.

Колись Харків називали міліцейським містом, але як бачимо це вже не перший напад на співробітників поліції.  Працівники поліції, яки самі породили злочинність, різні ОЗУ, які зараз вільно себе почувають по всій країні, наразі не здатні захистити не тільки себе, а й громадян.

Джерело

 

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"