НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Суд визнав відпочинок прокурора ГПУ причиною не з’являтись на засідання

08.02.2019

Суд визнав відпочинок на узбережжі Домінікани поважною причиною неявки у судові засідання обвинуваченого у незаконному збагаченні екс-прокурора сил АТО Костянтина Кулика.

Про це заявляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Під час останнього засідання прокурори САП клопотали про обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді застави і просили накласти на Кулика штраф за неодноразові неявки до суду без поважних причин.

“Так, будучи завчасно повідомленим про судове засідання 11 грудня 2018 року, підсудний його проігнорував, покинувши територію України для відпочинку зі своєю цивільною дружиною та дітьми у Домініканській Республіці”, – наголошують у САП.

Прокурори зазначають, що аналогічним чином було зірвано судовий розгляд 22 травня 2018 року у зв’язку із перебуванням Кулика на медичному огляді у Німеччині.

“У зв’язку із такою поведінкою обвинуваченого судовий розгляд справи фактично не відбувався вже майже рік, що у свою чергу спричинило сплив покладених на нього запобіжних заходів”, – кажуть у САП.

Крім того прокурори заявляють, що підсудний здійснює тиск на сторону обвинувачення шляхом реєстрації у Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінальних проваджень стосовно прокурорів САП та систематичними зверненнями до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

“7 лютого 2019 року Голосіївський райсуд Києва не підтримав позицію прокурорів САП та відмовив в обранні запобіжного заходу. Таким чином, суд визнав поважними причинами неявки у засідання відпочинок на пляжах Домініканської Республіки та перебуванням на “лікарняному”, – йдеться в повідомленні САП.

Прокурори зазначають, що така позиція суду викликає у них здивування.

Нагадаємо:

Обвинувальний акт щодо прокурора сил антитерористичної операції Генеральної прокуратури було скеровано до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті ще 21 жовтня 2016 року.

Останнє судове засідання, у якому досліджувались матеріали справи, відбулось 24 липня 2018 року.

Розслідування щодо фактів ймовірного незаконного збагачення колишнім військовим прокурором сил АТО Костянтина Кулика НАБУ розпочало 25 грудня 2015 року.

НАБУ та САП звинувачують військового прокурора сил Антитерористичної операції Костянтина Кулика у тому, що його видатки перевищують його доходи і у тому, що він приховує нові дорогі придбання.

Наразі Кулик є заступником начальника Департаменту міжнародного-правового співробітництва Генеральної прокуратури.

Голова ГПУ Юрій Луценко назвав звинувачуваного у незаконному збагаченні прокурора Костянтина Кулика ефективним працівником.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"